Valencija 5 dni

SUPER UGODNO
Cena: 
390,00 €
Datumi odhoda: 
07.06.2023
Opis: 

Vonj po paelli in sočnih pomarančah, kopanje v toplem morju in poležavanje na dolgih peščenih plažah je samo nekaj stvari, ki vas bodo navdušile. Obisk največjega akvarija v Evropi, kjer domuje več kot 45.000 živali in kar 500 živalskih vrst je pravo doživetje za otroke, enako kot živalski vrt Bioparc in 70 m velik Gulliver, eno najbolj priljubljenih španskih otroških igrišč.

1. dan: BENETKE - VALENCIA

Zbor potnikov na letališču Treviso v Benetkah in polet proti Valencii. Namestitev v hotelu in po krajšem počitku se bomo odpeljali v mesto, kjer bo nekaj prostega časa za pozno kosilo. Kasneje se bomo podali na obalo, se sprehodili po promenadi ter si po želji privoščili pijačo v enem izmed številnih lokalov. Povratek v hotel. Nočitev.

2. dan: VALENCIA

Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje mesta, ki se ponaša z nazivom »mesto rož«, saj se tukaj nahajajo številni vrtovi in parki, ki so dostopni širši javnosti. Valencia je domovina paelle, po vsem svetu poznane, tipične španske jedi in sočnih pomaranč. Sveže stisnjen pomarančni sok zjutraj, je popotnica za dober začetek dneva. Sprehodili se bomo po živahnih ulicah, po katerih omamno diši iz številnih pekarn, kjer pečejo številne dobrote, nekatere so tipične samo za Valencio. Obiskali bomo centralno tržnico, eno najlepših in največjih v Evropi, z več kot 350 stojnicami. Poskusili bomo lahko tipične španske tapase ali pa samo opazovali vrvež ljudi, saj je tržnica eno glavnih shajališč tako domačinov kot tudi turistov. Vzeli si bomo prosti čas za kosilo in se nato, ko se bo začela španska »siesta«, z javnim mestnim prevozom odpeljali na obalo. Čudovite plaže in dolga promenada, zasenčena s palmami, je cilj vsakega obiskovalca. Junija je morje že precej toplo, morski valovi in dolge peščene plaže pa seveda vabijo na osvežitev. Na plaži je veliko lokalov, restavracij in seveda otroških igral, zato si bomo vzeli čas in skupaj z otroki zgradili peščeni grad, uživali v prijetnih valovih toplega Balearskega morja in se prepustili prijetnemu vzdušju. Pozno popoldan se bomo odpeljali v park, kjer se nahaja Gulliverjev lik, ki ga poznamo iz svetovno znanega fantazijskega romana o Guliverju in Liliputancih. Velikanski stiliziran Gulliver, po katerem lahko, tako otroci kot tudi odrasli, plezajo in se spuščajo po toboganih je prava atrakcija. Struktura vsebuje več toboganov in stopnišč, skritih okoli masivnega telesa, v betonskih gubah njegovih oblačil. Gulliver je tako velik, da so celo prameni njegovih las ogromni tobogani. Zabava je zagotovljena. Zvečer vožnja v hotel. Nočitev.

3. dan: VALENCIA

Po zajtrku se bomo z javnim mestnim prevozom odpeljali do enega najlepših in najbolj privlačnih delov Valencie. Mogočen kompleks, ki ga je zasnoval znani arhitekt Santiago Calatrava, ob starih bregovih reke Turia, je Mesto umetnosti in znanosti. To je kompleks stavb, ki so na igriv in zabaven način namenjene kulturi in znanosti. Najbolj zanimivi so »Hemisfèric«, »Oceanogràfic« in »Muzej znanosti«. Večji del dneva bomo namenili ogledu Oceanografica, največjemu akvariju v Evropi, ki vabi na potovanje po morjih in oceanih našega planeta. Sprehodili se bomo skozi najdaljši podvodni tunel, od blizu občudovali velike morske pse in videli edino družino kitov Beluga v Evropi, od blizu bomo videli stoletne želve, pingvine in številne ptice. Ogledali si bomo show z delfini in jih na koncu, če bomo dovolj blizu, mogoče lahko tudi pobožali. Otroci bodo navdušeni, saj je obisk Oceanogràfica resnično edinstveno doživetje. Sprehod do Hemisferica, največjega 4-D kina, ki ima več kot 900 m2 veliko platno in si ogledali otroško predstavo, ki bo na voljo v tistem času. Sledi prosti čas – piknik na travi, kjer si bomo lahko malo odpočili in si privoščili malico. Proti večeru vožnja v mesto, ko bo sonce počasi zahajalo in se bodo temperature spustile, se bomo sprehodili še do čudovitih vrtov Turia. Če bo volja in energija, si lahko najamemo kolesa in se zapeljemo po delu 9 km dolgega rečnega nabrežja, se ustavimo na sladoledu in prigrizku. Zvečer povratek v hotel. Nočitev.

4. dan: VALENCIA

Po zajtrku se bomo odpeljali v Bioparc Valencia, kjer živi skoraj 1000 različnih živali. V suhi savani lahko najdete nosoroge, zebre, noje in hijene, v mokriščih pa živijo žirafe, antilope, gazele, surikati in levi. Popolnoma poustvarjen gozd baobaba je dom ducatu slonov, ene največjih skupin te vrste. Od blizu se bomo spoznali z lemurji, ki pogosto plezajo po vejah in tako pozdravljajo obiskovalce, jama Kitum pa je dom povodnih konj in krokodilov. V gozdovih Ekvatorialne Afrike bomo videli pitone, vidre, leoparde in gorile, ki so ena največjih znamenitosti parka. Po ogledu se bomo peš odpravili do jezera, si izposodili čolne in tekmovali kateri v preveslani razdalji. Škropljenje bo neizbežno in zabavno. Za konec se bomo zabavali na igralih in si privoščili piknik pod drevesi, odrasli pa si bomo privoščili zasluženo pijačo. Na kosilo se bomo odpeljali v mesto, popoldan pa zopet na obalo, kjer se bomo še enkrat osvežili v morju. Zvečer si bomo po želji lahko privoščili tipično večerjo ob zvokih temperamentne španske glasbe. Obisk središča mesta, kjer ulični umetniki in pevci zabavajo turiste, je ob kozarčku pijače nepozabno doživetje. Povratek v hotel. Nočitev.

5. dan: VALENCIA – BENETKE

Prosto do odhoda na letališče, proti večeru polet proti Italiji, kamor prispemo v večernih urah.

CENA ZA ODRASLO OSEBO
Cena pri najmanj 30 udeležencih, štiriposteljna (družinska soba): 390 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, troposteljna soba: 429 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, dvoposteljna soba: 469 EUR

CENA ZA OTOKA DO 12. LETA
Cena pri najmanj 30 udeležencih, štiriposteljna (družinska soba): 340 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, troposteljna soba: 379 EUR
Cena pri najmanj 30 udeležencih, dvoposteljna soba: 419 EUR

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz na relaciji Benetke – Valencia – Benetke, 1 ročno prtljago (40 x 20 x 25 cm), 1 ročno prtljago do 10 kg (odrasli), 4 x nočitev z zajtrkom v izbranih sobah, predvidoma v hotelu Travelodge v Valenciji, vse zunanje oglede po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: enoposteljna soba 149 EUR, prevoz Ljubljana – letališče Benetke 70 EUR (najmanj 25 prijavljenih potnikov), kovček do 20 kg 40 EUR na smer. (Cena velja ob prijavi na potovanje. Kasnejše dodajanje kovčka k že obstoječi rezervaciji ali doplačilo na letališču je dražje), mestni promet, približno 15 EUR.

Vstopnine na poti približno: Bioparc (20 – 26 EUR), Oceanografic (25 – 34 EUR), Hemisferic (7 – 10 EUR), najem koles za vožnjo po vrtovih Turia 11 EUR, najem čolnov: 12 EUR

OBVEZNO DOPLAČILO: doplačilo za manjšo skupino: 20 – 29 oseb 39 EUR / osebo

Obvezno doplačilo na kraju samem: taksa v hotelu približno 1 EUR na osebo na noč, če bo uvedena v letošnjem letu.

Opomba: Največje število udeležencev je 30, ker potujemo na drugačen način – uporabljamo javni mestni prevoz - tramvaj, metro in lokalni avtobus.

 

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

ZBIRAMO PRIJAVE

DAN ŽENA NA TRŽAŠKEM KRASU

že od
od 40 €
ZBIRAMO PRIJAVE

Ob začetku pomladi vas vabimo na obisk sejma Ortogiardino v furlanskem mestecu Pordenone.

že od
32,00 €
LET IZ LJUBLJANE

Na jugu Španije vas bo očarala »španska pokrajina iz prospekta«, kjer so luč sveta ugledali flamenko, tapasi, uživanje življenja.

že od
879,00 €
VALENTINOVO

Valentinovo, Gregorjevo, dan Mučenikov… ni važno... POJDIMO !

HOTEL AMINESS MAESTRAL 4* NOVIGRAD

Termini: 2.2.-17.3.2023

že od
58,00 €
ZBIRAMO PRIJAVE

Tradicionalni sejem »Die Hohe Jagd & Fischerei« bo svoja vrata odprl v Mozartovem mestu. Vabimo vas, da se nam pridružite vsi ljubitelji lova, ribolova, narave in živali.

že od
55 € na osebo
DRUŽINSKI KLUB

Na otoku Sv. Andreja, na katerem se nahaja Hotel Istra, najdete vse, kar potrebujete za popoln družinski oddih.

že od
57,00 €
VALENTINOVO

Romantični vikend s plesom v Grand Hotelu Rogaška

Petek, 10.02.2023

že od
193 € na osebo
AKTIVNI ODDIH

Zdrav oddih poln energije, aktivnosti v naravi, joge in meditacije.

HOTEL TERME SVETI MARTIN 4*   od 63 € € na osebo na noč

že od
42,00 € os/noč
POTOVANJE IN POČITNICE

Obiščite brezčasno grško prestolnico, ki jo letno obišče približno šestkrat več turistov, kolikor je njenih prebivalcev, prepustite se globokim mislim o življenju in sreči pri »samostanih na ne

že od
499,00 €
UGODNO

Če na Pelješcu iščete hotel, ki vam bo nudil dobro vzdušje, zavetje, čisto morje in čudovit pogled na otoke, izberite hotel Orsan.

že od
36,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Vabimo vas v romarsko središče Santiago de Compostela. Zaradi bližine Portugalske bomo pokukali tudi v Porto.

že od
799,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

V času Semana Santa vas vabimo v Galicijo, natančneje v njeno glavno mesto in romarsko središče Santiago de Compostela.

že od
949,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Potovali bomo po delu znamenite Jakobove poti, kakor se imenuje tradicionalna romarska pot od Pirinejev do Santiaga de Compostela.

že od
729,00 €
UGODNO

Vabljeni v Kastilijo - deželo, kjer sta v izmišljenih potovanjih kraljevala Cervantesova junaka Don Kihot in  Sančo Pansa.

že od
649,00 €
FIRST MINUTE DO 31.1.2023

Hotel in depandansa Kimen ***

17.3. – 28.12.2023

že od
35,10 EUR/OSEBO/DAN
FIRST MINUTE CENE

LEFKAS

Skrbno varovana grška skrivnost, kjer je najlažje obuditi ljubezen do življenja! To je Lefkas.

Zakaj na Lefkas?

že od
579,00 €
ODLIČNA PREDSEZONSKA CENA

Nepozabno križarjenje po Jadranu od KRKA DO DUBROVNIKA na novi DELUXE butični ladji MY WISH. 9 dni in 8 noči popolnega luksuza!

že od
999,00 €
ZIMSKA PRAVLJICA

S POSEBNIM ČARTERJEM IZ LJUBLJANE DO ZIMSKE PRAVLJICE, TOP POTOVANJE, 8 DNEVNA ZIMSKA RADOST

 

že od
1.269,00 €
SKUPINSKI ODHOD

Prvomajsko razvajanje z odlično ladjo MSC Seashore!

Odlična ladja, zaprti bazeni in mnogo aktivnosti za otroke!

Kraj odhoda: Genova

Odhod: 29.04.2023

že od
609,00 € po osebi
UGODNO

Privoščite si nepozabne počitnice na Tenerifih.

že od
565,00 € po osebi
SPOMLADANSKI ODDIH

Doživite spomladanski oddih v Portorožu, v tisoč in enem odtenku modrine morja in neba.

že od
54,00 €
AKTUALNO

Čudoviti polotok Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih ose

že od
52,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

Morje, ki že od nekdaj obliva ligurske obale, je oblikovalo številne zalivčke in slikovite pečine.

že od
255,00 €
ZIMSKI ODDIH

Hotel Pineta se nahaja na vrhu grička, v borovem gozdičku v bližini morja.

že od
32,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

CINQUE TERRE (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
197,00 €
DVODNEVNI IZLET

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled Boromejskih otokov.

že od
172,00 €
VEČ ODHODOV 2023

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
324,00
BOGATA KULINARIKA

Kraljestvo okusov na nepozabnem kulinaričnem doživetju, etno hiša Maradik, muzej kruha, med, vino in suhe mesnine v Sremskih Karlovcih, vino, rakija in kosilo na Fruški gori, Novi Sad s Petrova

že od
299,00 €
UGODNO

Apulija- zanimivi jug Italije, romarsko središče Loreto, trdnjava Castel del Monte, glavno mesto Bari, Lecce, Matera in jamska bivališča sassi, Alberobello in znameniti trulli

že od
454,00
ZIMSKA PRAVLJICA

ZIMSKA PRAVLJICA - združuje pravljične elemente Finske, dežele jezer, severnega sija in Božička, čarobni prah Stockholma, edinstvene prestolnice Skandinavije, ter čudoviti svet draguljev Baltik

že od
839,00 €

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
599,00
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

ISTANBUL, 4 DNI – MESTO NA STIKU DVEH SVETOV

ZAGOTOVLJENO

10., 18., 21., 25., 28. februar

3., 10., 17., 24. marec

Cena od 499 €

že od
499,00 €
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku.

že od
1.449,00 €
ODHODI 2023

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
900,00 €
Back to top