Pridružite se nam na čarobnem adventnem izletu v Verono, mesto ljubezni in bogate zgodovine, ki v prazničnem času zažari v pravljični podobi.
Emilija Romanja
Med Bologno in Modeno se razteza Emilija Romanja (Emilia Romagna) – pokrajina, kjer italijanska odličnost živi in diha v vsakem detajlu. To je dežela “La dolce vita”, kjer se vonj bencina iz Motorne doline (Motor Valley) prepleta z aromo parmezana, mortadele in balzamičnega kisa iz Modene. Tu se rodijo legendarna imena, kot so Ferrari, Lamborghini, Maserati, Ducati in Pagani, pa tudi najplemenitejši italijanski okusi – Parmigiano Reggiano, Aceto Balsamico di Modena in sveže ročno izdelane testenine. Pokrajina je utelešenje italijanske strasti do popolnosti – v motorjih, v hrani in v življenju samem.
PROGRAM POTOVANJA:
1. DAN: Med Ferrarijem, balzamičnim kisom in sirom Parmigiano Reggiano
Odhod iz Celja, Ljubljane, Ajdovščine in Vrtojbe v zgodnjih jutranjih urah ter vožnja proti Modeni – mestu, kjer se rodi italijanska odličnost. Najprej postanek v tradicionalni sirarni Parmigiano Reggiano, kjer bomo spoznali celoten postopek izdelave legendarnega sira in okušali njegove različne starosti. Sledi kosilo v tipični oštariji, nato pa obisk slovitega Ferrari muzeja – templja italijanskega avtomobilskega ponosa, kjer se prepletata zgodovina in sodobna tehnologija. Popoldne obiščemo še vinsko klet Malpighi, kjer že stoletja zorijo najboljši aceto balsamico di Modena. Vodena degustacija razkrije, zakaj je ta “tekoče zlato” zaščiteno in cenjeno po vsem svetu. Dan zaključimo v kraju Carpi, kjer nas čaka večerja in nočitev v udobnem hotelu.
2. DAN. Bologna: mesto arkad, mortadele in pravega italijanskega življenja
Po zajtrku se odpravimo proti Bologni, prestolnici pokrajine in enemu najlepših mest Italije. Na vodenem ogledu spoznamo Piazza Maggiore, Neptunov kip, stolpa Asinelli in Garisenda, univerzo ter mestne arkade, ki so pod zaščito Unesca. Sledi obisk Fabbrice, kjer bomo doživeli nastanek prave mortadele Bologna IGP – simbola lokalne gastronomije. Tu se prepletajo tradicija, sodobni okusi in vonji, ki prebujajo nostalgijo. Po pokušini in poznem kosilu še nekaj prostega časa za zadnji sprehod po bolonjskih ulicah, nato pa vožnja proti Sloveniji.
CENA 285 €/osebo / (ob min. 40 prijavljenih potnikih)
manjša skupina (35–39 oseb): +20 €/osebo
manjša skupina (30–34 oseb): +35 €/osebo
CENA VKLJUČUJE: Prevoz z avtobusom visoke kategorije, Ogled muzeja Ferrari, Ogled sirarne in ' vinske kleti' z degustacijo sira Parmiggiano Reggiano in Acceta Balsamica, Kosilo v tradicionalni gostilni v Modeni, Voden ogled Bologne, Nočitev z zajtrkom (dvoposteljne sobe), Odličen vodnik, Organizacija potovanja
DOPLAČILA: Enoposteljna soba 40 €/osebo
OPOMBE
Pri posameznih odhodih se lahko zaradi praznikov ali zagotavljanja optimalne izvedbe programa vrstni red ogledov delno spremeni, pri čemer vsebina programa ostaja nespremenjena. V primeru sprememb v voznem redu avtobusnega prevoznika si pridržujemo pravico do spremembe kraja in/ali časa odhoda ter vrnitve. Program bo vsebinsko ostal enak, časovno pa prilagojen potrjenemu avtobusnemu prevozu.
NO



















































