Madeira - eksotični vrt Atlantika

VEČ ODHODOV 2024
Cena: 
1.197,00 €
Datumi odhoda: 
20.04.2024
Opis: 

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolika in pestra flora. Madeira je resnično en velik botanični vrt. Eksotične rastline krasijo otok z nenavadnimi barvami in posebnimi oblikami cvetov, ki so prava paša za oči. V času festivala cvetja, v aprilu pa tja do junija je otok najlepši.

16.03. IN 13.04. RAZPRODANO

20.04.2024 - REDNA CENA 1299 € AKTUALNA CENA 1.260 € - ZAGOTOVLJENO

27.04.2024 RAZPRODANO !

25.05.2024 - REDNA CENA 1299 € AKTUALNA CENA 1.260 € - ZAGOTOVLJENO

22.06.2024 - REDNA CENA 1299 € AKTUALNA CENA 1.143 € - ZAGOTOVLJENO

06.07.2024 - REDNA CENA 1299 € AKTUALNA CENA 1.197 € - ZAGOTOVLJENO

20.07.2024 - REDNA CENA 1299 € AKTUALNA CENA 1.197 € - ZAGOTOVLJENO

27.07.2024 - REDNA CENA 1299 € AKTUALNA CENA1.230 € - ZAGOTOVLJENO

PROGRAM:

1. dan: LJUBLJANA – polet na Madeiro – FUNCHAL

Polet iz ljubljanskega ali bližnjega letališča (v tem primeru prevoz iz Ljubljane) preko vmesnega letališča na Madeiro. Vožnja do hotela. Namestitev in nočitev.

2. dan: FUNCHAL – izlet na VZHOD OTOKA

Zajtrk. Na strmem vzponu začutimo otoško razbrazdanost in v kratkem času doživimo neverjeten kontrast – iz subtropske klime Funchala se prestavimo v gorsko vzdušje robatih gora – Pico do Areiro (1.818 m)! Spektakularni pogledi v osrčje najvišjih gora ter panoramski sprehod z enkratnimi pogledi. Spust do vasice Ribeiro Frio in znajdemo se v drugem svetu. Sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves nas popelje do razgledne točke. Poskusimo ”poncho”? Panoramska pot do Santane nas preseneti z eksotičnim rastlinjem – pravi botanični poduk! V Santani obiščemo značilne “alpske” hiške in morda okusimo “milho cozido” s pečeno tuno? Višek dneva pa nas čaka na rtu sv. Lovrenca, ki nam ponudi enega najlepših sprehodov ob klifih visoko nad razpenjenim oceanom. Vrnitev v hotel in prost večer. Nočitev.

3. dan: FUNCHAL – izlet po okolici in v NUNSKO DOLINO

Zajtrk. Vožnja do Botaničnega vrta, ki ga doživimo v jutranji svežini. Vožnja na Monte, razgledno točko visoko nad mestom s cerkvico mestne zavetnice Gospe z Monta, kjer je pokopan tudi zadnji avstro-ogrski cesar Karel I.. Zakaj se (za doplačilo) ne bi spustili z zabavnimi sanmi po strmini? Potem se vzpnemo v osrčje gora, na razgledno točko Eira do Serrado, od koder se nam odpre eden najbolj dramatičnih pogledov na otoku. Sprehod v Nunsko dolino (Curral das Freiras) in morda kostanjeva juha za kosilo? Ob koncu dneva se ustavimo še v idilični ribiški vasici Camari de Lobos, ki si jo je tudi Winston Churchill izbral za svoj motiv. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

4. dan: FUNCHAL- izlet na kite in delfine

Zajtrk. Raziščemo prijetno mestece Funchal. Začnemo pri največji znamenitosti mesta – muzej CR7 in kip Cristiana Ronalda. Pot nas pelje do parka Sv. Katarine, skozi čudovit mestni park in že vstopimo v ožje središče, mimo mestne katedrale vse do slavne tržnice z eksotičnim sadjem. Po najstarejši ulici nadaljujemo sprehod po starem Funchalu. Prosto popoldne za lastno raziskovanje. Po želji (za doplačilo) lahko doživimo triurni izlet: s katamaranom se iz Funchala odpeljemo na odprto morje v upanju na bližnje srečanje z delfini in z nekaj sreče, tudi z drugimi morskimi sesalci. Navdušujoči so tudi pogledi na otok z morja. Yes! Nočitev.

5. dan: FUNCHAL – izlet na JUGOZAHOD OTOKA

Zajtrk. Jutro začnemo na prelazu Encumeada, od koder se nam z nekaj sreče odpre pogled na obe strani otoka vse do morja, da lahko občudujemo teater gora okoli Pica Grande. Sprehod pri prastarih lovorikovcih. Spust na skrajni severozahodni kotiček otoka po panoramski cesti v vasico Porto Moniz. Sprehod ob dramatični obali med osamelci lave. Po želji se okopamo v lavinih bazenih. Na poti po severni obali se znajdemo v svetu previsnih sten, ki se dvigajo iz razpenjenega oceana. S panoramskimi postanki se odpeljemo mimo vasice Sao Vincente nazaj na južno obalo, do Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje! Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

6. dan: FUNCHAL – izlet na SEVEROZAHOD OTOKA

Zajtrk. Vzpnemo se na planoto Paul de Serra. Podamo se na sprehod po levadi Rabacal in se spustimo v osrčje gozda lovorikovca. Prav tukaj je zrak najbolj čist in vdihnemo ga s polnimi pljuči. Sonce ali megla – čarobno je! Spustimo se na južno stran otoka in obiščemo eno izmed obmorskih vasic. Vožnja do mesta Calheta, kjer se nahaja ena izmed 2 peščenih plaž z rumenim peskom na otoku. Kot naročeno za kratek počitek, kosilo ali skok v morje. Vrnitev v hotel. Prost večer. Nočitev.

7. dan: FUNCHAL – prosto ali izlet po želji

Zajtrk. Prost dan. Lahko ga izkoristite za počitek in kopanje, raziskovanje Funchala ali se udeležite izleta po želji – celodnevni pohod po daljši levadi ali po spektakularni planinski poti čez najvišje vrhove otoka (od Pica Areiira do Ruiva). Če želite otok doživeti na edinstveni način, ga raziščemo z jeepi čisto izven glavnih cest, po divjini, na vrh planote. Prav tako se lahko udeležite katere druge dejavnosti kot so kolesarjenje, kanjoning, surfanje, jadranje… Zvečer po želji (za doplačilo) možnost ogleda tradicionalnega Fado večera z večerjo in dobrotami Madeirske kuhinje. Nočitev.

8. dan: FUNCHAL – LIZBONA – LJUBLJANA

Zajtrk. Vožnja na letališče in polet preko vmesnega letališča proti Ljubljani ali bližnjemu letališču (v tem primeru še vožnja do Ljubljane).

Vrstni red izletov po otoku ter sprehodov se lahko med potovanjem prilagajajo vremenskim razmeram.

Cena na osebo: redna cena 1.299 €

Cena (najmanj 30 udeležencev) vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, prevoz do odhodnega/iz prihodnega letališča do Ljubljane, če to ni letališče Ljubljana, 7 nočitev z zajtrkom v hotelu 4*, vse prevoze in oglede s klimatiziranim avtobusom, slovensko vodenje, degustacija madeirčana, vstopnino v Botanični vrt, stroške priprave in organizacije potovanja.

Doplačila po želji (na kraju samem):Fado večer (prevoz, večerja, pijača, folklorni program, …): 45 EUR,– izlet s katamaranom (3 ure, panoramsko, od Funchala do Cabo Girao in nazaj): 35 EUR,– Monte – spust s sanmi: 15 EUR,– dodatni izlet 7. dne: 40 EUR,– izlet z jeepi: 45-65 EUR,– napitnine: 15 EUR.

Obvezna doplačila: za skupino v velikosti 20 - 29 oseb = 60 €

Doplačila po želji ob rezervaciji: Doplačilo za enoposteljno sobo = 210 €, Odstopnina (4,56%) od vrednosti aranžmaja , Zdravstveno zavarovanje tujina

Popusti: za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču – 10%, za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču – 15%

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

PRVOMAJSKI IZLET

Obsijana s soncem, preprosta, prijazna, idilična. Tako največkrat opisujejo Apulijo, regijo na jugu italijanskega škornja.

že od
795,00 €
ZIMSKE POČITNICE

Hotel Pineta se nahaja na vrhu grička, v borovem gozdičku v bližini morja.

TERMIN 17.2. – 3.3.2024

2 X POLPENZION ŽE OD 76 EUR/OSEBO

že od
38,00 €
PRVOMAJSKI PRAZNIKI

prvomajski družinski klub v terminu 30. 4. – 4. 5. 2024

BePop - Planet Fortuna - Chorchyp

Mini disco

že od
66,00 €/dan
PRVOMAJSKI PRAZNIKI

Prvomajska doživetja so uvertura v dolgo vroče poletje! Oddih ob morju, kjer nas čaka popolno brezdelje, obilica sončnih žarkov in najlepši razgled proti neskončnemu morju.

že od
34,00 €/dan
POHITITE S PRIJAVO

Maldivi so naravni čudež in slovijo po lepoti, barvitem morskem svetu ter po kristalno čistem morju in številnih pisanih koralnih grebenih.

že od
1.689,00 €/oseba
FM POPUST 15% DO 15.03.

Rooms Savudrija Plava Laguna (ex. Hotel Moj Mir in bungalovi Savudrija) - obdani z zelenim rastlinjem borovega gozda in Jadranskim morjem, so popolna izbira za počitnice na istrski obali.

že od
48,00 €
VSTOP VRTOJBA !

Ob začetku pomladi vas vabimo na obisk sejma Ortogiardino v furlanskem mestecu Pordenone.

že od
49,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Potovanje v srce Katalonije!

že od
660,00 €
SPOMLADANSKI ODDIH

Hotel Plavi, ki je samo nekaj metrov oddaljen od čiste in lepe plaže ter obdan z zelenjem in cvetjem je bil delno obnovljen leta 2016, ko so bili urejeni deli preddverja, recepcije in restavrac

že od
36,00 €
JUŽNI CIPER

Že od nekdaj se na tem otoku vrstijo civilizacije, ki so vsaka po svoje otok zaznamovala in preoblikovala.

že od
649,00 €
POČITNIŠKA PONUDBA DO 29.2.

Zakintos očara z odtenki zelene barve, saj je prekrit s številnimi nasadi oljk in agrumov, ter različnim cvetjem in vinogradi.

že od
599,00 €
PRVOMAJSKI ODHODI ZAGOTOVLJENI

Švica, mala alpska dežela, je ena najbolj privlačnih evropskih destinacij.

že od
384,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Lirična pokrajina tvori ljubek uvod v osupljivo in dramatično obalno pokrajino, polnih strmo terasastih pečin, polj in vrtov ter kamnitih zidov, ki se spuščajo proti morju.  Pet ribiških vasic

že od
299,00 €
KULINARIČNO RAZVAJANJE V DALMACIJI

Leta 2022 novozgrajeni hotel se nahaja neposredno ob plaži, samo 20 minut hoje do centra mesta. Iz hotela se odpirajo veličastni pogledi na morje, v ozadju pa je gorovje Biokovo.

že od
369,00 € / oseba
ZAGOTOVLJENO

Valencija, moderno in živahno mesto, kjer se sodobna arhitektura prepleta z zgodovinskimi zgradbami.

že od
645,00
MOŽNOST VSTOPA VRTOJBA/SEŽANA

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
359,00 €
TERMINI 2024

CINQUE TERRE - je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
214 € /osebo
HITRI VLAK

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna).

že od
499,00 € po osebi
TOP TERMIN

Vabljeni v veličastno "mesto luči" - uživajte v njegovih lepotah in spoznajte življenje Parižanov.

Program 1. DAN: CRÈME DE LA CRÈME: UMETNINE SVETOVNEGA SLOVESA nočitev

že od
649,00 €
PREPROSTO A ZANIMIVO

Čudoviti Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih osebnosti,

že od
54,00 €
ZAGOTOVLJENO - VSTOP VRTOJBA !

Apulija- zanimivi jug Italije, romarsko središče Loreto, trdnjava Castel del Monte, glavno mesto Bari, Lecce, Matera in jamska bivališča sassi, Alberobello in znameniti trulli

že od
509,00 €
NOVO !

Najlepše vile in vrtovi znamenite družine Medičejcev  rdeča nit tridnevnega popotovanja po Toskani so slovite medičejske vile in vrtovi, ki sodijo v sam vrh italijanske kulturne dediščine.

že od
295,00
PRVOMAJSKI ODHODI ZAGOTOVLJENI

Bella Italija - Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

že od
249,00 €
TERMINI 2024

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled ‘Isole Borromee’; Boromejskih oto

že od
194,00
PRVOMAJSKI ODHODI ZAGOTOVLJENI

Jezero Maggiore je eden izmed najelegantnejših kotičkov v Evropi.

že od
289,00 €/osebo
Zadnja prosta mesta

Potovanje vas popelje v celovito doživetje temperamentne Andaluzije! Svojevrstna mešanica španskega in mavrskega vpliva v svojih nedrih nosi zlitje dveh kultur, civilizacij in

že od
1.199,00 €
ZAGOTOVLJEN ODHOD

Soteska Đerdap je največja in najdaljša soteska v Evropi. Skozi sotesko se peljemo približno 100 km, kjer Donava tvori naravno mejo med Srbijo in Romunijo.

že od
239,00 €
PRVOMAJSKI ODHODI ZAGOTOVLJENI

Praga, češka prestolnica ob ljubki in počasni Vltavi, se po svoji lepoti ob bok postavlja tako Rimu kot Parizu.

že od
209,00 €/osebo
PRVOMAJSKI ODHODI ZAGOTOVLJENI

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
689,00 €/oseba
VEČ ODHODOV V 2024

Spustite se v vrtinec svetovne metropole, 1600-letne prestolnice na dveh kontinentih … Naj vas vzhodnjaški vrvež bazarjev preplete z lavantinskim utripom … mogočne zgradbe s sl

že od
630,00 €
Back to top