Kalabrija

ZAČETEK IN KONEC POLETJA V JUŽNI ITALIJI
Cena: 
785,00 €
Datumi odhoda: 
23.05.2024
19.10.2024
Opis: 

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko na vzhodu. Toplo podnebje, čudovito morje, skalne obale s peščenimi plažami, skrivnostna pogorja v notranjosti, bogata zgodovinska dediščina in tradicionalna kulinarika navdušujejo na vsakem koraku.

Program po dnevih:
1. dan Ljubljana-Benetke-Lamezia-Altomonte-Jonsko morje
Jutranji odhod do beneškega letališča in polet na jug Italije. Po pristanku se podamo na raziskovanje gorate notranjosti Kalabrije. Obiščemo kakšno slikovito mestece Altomonto, ki leži ob strmih pobočjih Pollinskega hribovja. Sprehod po labirintih ozkih in strmih uličicah srednjeveškega mesteca. Dan zaključimo na obali Jonskega morja. Večerja in nočitev.
 

2. dan Corigliano Calabro-Rossano-Santa Severina-Le Castella-Tropea
Zajtrk. Pot nas danes vodi nazaj na zahodno stran italijanskega »podplata«, z Jonskega na obalo Tirenskega morja. Ogledali si bomo Corigliano Calabro, ki slovi po mogočnem Vojvodskem gradu. Nadaljevanje poti v Rossano, slikovito hribovsko mestece, ki je bilo v srednjem veku eno glavnih bizantinskih središč, kar se še danes odraža v arhitekturi številnih cerkva. Nadaljevanje vožnje v Santa Severino, ki sodi v kategorijo najlepših italijanskih mestec in ga krasi odlično ohranjen normanski grad. Postanek v kraju Le Castella, ki ga obdajajo prekrasne peščene plaže. Tu stoji aragonski grad iz 14. in 15. stoletja, ki se ponaša z najbolj romantično lego v vsej Italiji ter kraljuje na otočku, ki je s celino povezan le s tankim peščenim jezikom. Po ogledih vožnja do hotela na obali Tirenskega morja. Večerja in nočitev.
 

3. dan Tropea
Zajtrk. Prosto za sprehode, počitek, oglede… Nočitev.

4. dan Capo Vaticano-Scilla-Reggio di Calabria
Zajtrk. Pot proti jugu začnemo na razgledni točki Belvedere del Faro, od koder se nam odpre razgled na dih jemajočo obalo rta Capo Vaticano, ožino med Sicilijo in Kalabrijo, vulkan Etno ter Eolsko otočje. Nadaljevanje poti v Scillo, ki nas bo spomnila na mitološko zgodbo o Odiseju ter pošastih Scili in Karibdi. Sodi med najslikovitejša kalabrijska mesteca na obali Tirenskega morja. Vzeli si bomo čas za potep po stari ribiški četrti Chianalea, kjer se kamnite hišice dobesedno spajajo z morjem. Videli bomo ribiče, ki krpajo mreže ali popravljajo čolne, saj četrt še vedno živi od ribolova. Vožnja v Reggio Calabria, največje kalabrijsko mesto. Ima prijetno lego v objemu masiva Aspromonte ob Messinski ožini. Sprehodili se bomo po promenadi ob morju, ki jo je Gabriele D'Annunzio poimenoval za "najlepši kilometer Italije". Ogledali si bomo katedralo z mnogimi umetninami, po želji pa bomo obiskali Arheološki muzej, kjer domujeta slavna kipa grških junakov - Bronzi di Riace, ki so ju našli v morju pri kraju Riace. Večerja in nočitev.

5. dan Pentedattilo-Gerace-Locri-Lamezia-Benetke-Ljubljana
Zajtrk. Danes bomo obkrožili skrajni jug italijanskega škornja. Vožnja do ploščadi, od koder bomo imeli lep razgled na Pentedattilo, ki je bil ob svojem nastanku grška kolonija. Zdaj je mestece zaradi hudih potresov zapuščeno, o njem pa kroži nekaj krvavih zgodb in legend. Nas bo navdušil pogled na čarobno mesto, ki se vzpenja na pobočju gore Calvarie, ki spominja na velikansko roko kiklopa s petimi prsti - od tod tudi grško ime. Nadaljevanje poti ob južni obali s pogledi na Jonsko morje na eni strani ter pobočja masiva Aspromonte na drugi, kjer se sončijo vasice Bovesie, področja Kalabrije, kjer sta še živi grška kultura ter grški jezik. Naš današnji cilj je Gerace, ki sodi na seznam najlepših italijanskih mestec. Odlično ohranjeno srednjeveško mestece se nahaja znotraj Narodnega parka Aspromonte. Sprehod po mestu nas bo popeljal v bogato zgodovino. Ker je mesto nekoč imelo čez sto cerkva, je poznano tudi z imenom "Mesto stotih zvonov". Videli bomo ostanke starega normanskega gradu palače nekdanjih imenitnežev, normansko katedralo, ki je največji sakralni spomenik Kalabrije… Natose bomo posvetili Veliki Grčiji (Magna Graecia), kot so v antiki poimenovali področje v južni
Italiji z grškimi kolonijami ter obiskali arheološko področje Locri Epizefiri. Po ogledih pot proti letališču ter polet v Benetke. Nato še vožnja do Ljubljane, kjer zaključimo naše potovanje.

Termini: 23.05.2024 - 27.05.2024 / 19.10.2024 - 23.10.2024

Cena: 785€

Cena vključuje: letalski prevoz, letališke pristojbine, ročna prtljaga (10 kg) na letalu, transfer do letališča in nazaj, avtobusni prevoz po Italiji, 4 x nočitev z zajtrkom v hotelih 3***, 2 večerji, slovenskega vodnika, nezgodno zavarovanje

Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 evrov, vstopnine, večji kovček na letalu (20 kg) 50 evrov (namesto 10 kg).

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

MOŽEN VSTOP VRTOJBA !

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled ‘Isole Borromee’; Boromejskih oto

že od
194,00
ODHOD IZ NOVE GORICE

Romunija je dežela izjemno privlačnih in raznovrstnih pokrajin. Skrivnostna dežela za raziskovalce in ljubitelje manj poznanih bližnjih a zanimivih dežel.

že od
590,00 €
ČARTER IZ LJUBLJANE

Maldivi so naravni čudež in slovijo po lepoti, barvitem morskem svetu ter po kristalno čistem morju in številnih pisanih koralnih grebenih.

že od
1.649,00 €/oseba
UJEMITE SUPER FIRST MINUTE

Karpatos je otok, ki se ni izgubil v množici turistov, temveč na vsakem koraku preseneča s pristnostjo in enkratnostjo.

že od
629,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Potovanje v srce Katalonije!

že od
690,00 €
OKTOBERSKI IZLET

Obsijana s soncem, preprosta, prijazna, idilična. Tako največkrat opisujejo Apulijo, regijo na jugu italijanskega škornja.

že od
795,00 €
JUŽNI CIPER

Že od nekdaj se na tem otoku vrstijo civilizacije, ki so vsaka po svoje otok zaznamovala in preoblikovala.

že od
669,00 €
NOVO - ZAGOTOVLJEN ODHOD !

Najlepše vile in vrtovi znamenite družine Medičejcev  rdeča nit tridnevnega popotovanja po Toskani so slovite medičejske vile in vrtovi, ki sodijo v sam vrh italijanske kulturne dediščine.

že od
295,00
VEČ ODHODOV V 2024

Bella Italija - Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

že od
249,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Švica, mala alpska dežela, je ena najbolj privlačnih evropskih destinacij.

že od
399,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Lirična pokrajina tvori ljubek uvod v osupljivo in dramatično obalno pokrajino, polnih strmo terasastih pečin, polj in vrtov ter kamnitih zidov, ki se spuščajo proti morju.  Pet ribiških vasic

že od
299,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Valencija, moderno in živahno mesto, kjer se sodobna arhitektura prepleta z zgodovinskimi zgradbami.

že od
549,00 € po osebi
MOŽNOST VSTOPA VRTOJBA/SEŽANA

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
359,00 €
VEČ ODHODOV 2024

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
1.197,00 €
IDEALEN ČAS ZA IZLET

CINQUE TERRE - je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
207 € /osebo
LET IZ LJUBLJANE

Še pred nekaj leti miren in lagoden kraj ob Rdečem morju, je sedaj največji in najbolje obiskan na obali.

že od
499,00 €
HITRI VLAK

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna).

že od
499,00 € po osebi
VEČ TERMINOV 2024

Vabljeni v veličastno "mesto luči" - uživajte v njegovih lepotah in spoznajte življenje Parižanov.

Program 1. DAN: CRÈME DE LA CRÈME: UMETNINE SVETOVNEGA SLOVESA nočitev

že od
768,00 €
PREPROSTO A ZANIMIVO

Čudoviti Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih osebnosti,

že od
54,00 €
POSEBNA PONUDBA

Penzion Delfin se nahaja na otoku Krku, približno kilometer od zgodovinskega središča mesta Omišalj.

že od
55,00 € oseba/noč
VEČ ODHODOV 2024

Jezero Maggiore je eden izmed najelegantnejših kotičkov v Evropi.

že od
289,00 €/osebo
FIRST MINUTE CENA

Potovanje vas popelje v celovito doživetje temperamentne Andaluzije! Svojevrstna mešanica španskega in mavrskega vpliva v svojih nedrih nosi zlitje dveh kultur, civilizacij in

že od
1.199,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Soteska Đerdap je največja in najdaljša soteska v Evropi. Skozi sotesko se peljemo približno 100 km, kjer Donava tvori naravno mejo med Srbijo in Romunijo.

že od
239,00 €
VEČ TERMINOV 2024

Praga, češka prestolnica ob ljubki in počasni Vltavi, se po svoji lepoti ob bok postavlja tako Rimu kot Parizu.

že od
209,00 €/osebo
VEČ TERMINOV 2024

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
689,00 €/oseba
VEČ ODHODOV V 2024

Spustite se v vrtinec svetovne metropole, 1600-letne prestolnice na dveh kontinentih … Naj vas vzhodnjaški vrvež bazarjev preplete z lavantinskim utripom … mogočne zgradbe s sl

že od
660,00 €
Back to top