Sejem za ljubitelje ročnih del v Vicenzi

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE
Cena: 
36,00 €
Datumi odhoda: 
25.02.2023
Opis: 

Vabimo vas v Vicenzo - cvetoče in svetovljansko mesto z bogato zgodovino in kulturo. “Palladijevo mesto” so leta 1994 uvrstili tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Obenem obiščemo sejem, posvečen ročnemu delu in ustvarjanju. Sejem v Vicenzi predstavlja vse v zvezi ročnih del – od šivanja, kvačkanja, pletenja, klekljanja, vezenja in kreativnega ustvarjanja. Tu predstavljajo različne nove tehnike in najnovejše trende na tem področju, lahko pa nakupite tudi materiale za ustvarjanje. Obisk sejma je pravo doživetje in hkrati paša za oči.

PREDVIDENI POTEK IZLETA:

Odhod avtobusa iz Nove Gorice v jutranjih urah. Vožnja proti Italiji, mimo Benetk in Padove v VICENZO. Obiskali bomo sejem ročnih del – ABILMENTE. Sejem je posvečen ročnemu delu in ustvarjanju. Dogodek bo navdušil vse; ljubitelje kvačkanja, vezenja, šivanja ter na splošno ustvarjanja »z lastnimi rokami«. Na sejmu so predstavljena različna ročna dela, njihovi poznavalci pa prikazujejo nove tehnike, novosti in trende ročnih del. Prosto za samostojne oglede. Organizatorji prirejajo tudi delavnice in predstavitve. Postanek na sejmišču do 17:00 ure.

Tiste, ki boste ogled sejma končali predčasno, vabimo, da se ob 15.00 uri odpravimo še v mestno jedro Vicenze, kjer si bomo ogledali mojstrske arhitekturne dosežke Andrea Palladia. Mesto je na nek način razstava njegovih kiparskih in arhitekturnih dosežkov. Sprehodili se bomo po slikovitem mestnem jedru in si ogledali številne renesančne stavbe, ki so skoraj vse dela arhitekta Andrea Palladia Videli bomo mestni muzej Palazzo Chiericati, prvo pokrito gledališče Teatro Olimpico ter baziliko, ki stoji na Piazza del Signori.

Ogled bomo zaključili do 17:00 ure, ko se bomo pridružili skupini, ki je ostala na sejmu in se vrnili proti domu. Polni lepih vtisov bomo v domače kraje prispeli v večernih urah.

»Pridržujemo si pravico do spremembe vrstnega reda ogledov – vendar zaradi tega ne bo okrnjena prvotna zamisel programa. »

CENA: 36 € /min. 45 udelež. 40 € /min. 40 udelež. 44 € /min. 35 udelež.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, vstopnino za obisk sejma ročnih del, turistično vodenje, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

Doplačila: morebitne dodatne vstopnine, osebna poraba, aktivnosti izven programa ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Program je pripravljen po pogojih veljavnih v decembru 2022. Izlet bo izveden v skladu z napotki NIJZ.

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

NOVO V PONUDBI

LOMBARDIJA

Brescia - Jezero Iseo - Franciacorta

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Ogled naravnega rezervata »Foci dello Stella« in tipičnih ribiških hišic »Casoni di Marano«

NOVO ATRAKTIVNO

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

V Pivški kotlini je kar 17 presihajočih jezer, ki v poletnih mesecih izginejo in se počasi spremenijo v pisane travnike. Z jesenskim dežjem pa se ponovno polnijo…

Na južni strani Alp leži slikovito jezero Maggiore, ki velja za drugo največje jezero v Italiji.

CInque terre – pet dežel sestavlja pet slikovitih vasic, lično zloženih ob ostre klife strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

Privlačen izlet v vedno zanimivo "mesto na vodi". Vožnja z ladjico po Beneški laguni, ogled glavnih znamenitosti, čas za samostojno raziskovanje beneških ulic ...

NOVO

Vabljeni na festival cvetja v SANREMO – parado alegoričnih vozov okrašenih s cvetjem med tisočerimi vonji in barvami …

NOVO V PONUDBI

Raznolika pokrajina prepletena z ravnicami, griči, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti.

NOVO V PONUDBI

»Okusi Italije« izlet, v iskanju kulinaričnih doživetij Emilije Romanje, na katerem boste obiskali in si ogledali čudovita italijanska mesta: Modeno, Parmo in Mantovo.

NOVO V PONUDBI

Pestra paleta brav in ukusov z obiskom drevesnice, Ostržkov park, vrtovi vile Garzoni, hiša metuljev ter nadvse zanimiv vrt citrusov … VABLJENI !

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko morje na vzhodu.

Gardsko jezero ima poleg odlične lokacije še obilo nanizanih starih romantičnih mestec na obeh bregovih.

NOVO V PONUDBI

Rimska cesta, ki je povezovala Piacenzo v notranjosti italijanskega škornja z Riminijem ob Jadranskem morju, še vedno služi svojemu namenu in teče po rodovitnem osrčju dežele Emi

ZABAVA ZA VSO DRUŽINO

Gardaland je največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru.

PREDBOŽIČNI IZLET

Nam najbližja italijanska regija ponuja raznovrstno pokrajino; od Jadranske obale na jugu čez plodne planjave proti goratemu severu.

Back to top