Atene in Zakintos 6 dni

POTOVANJE IN POČITNICE
Cena: 
499,00 €
Datumi odhoda: 
01.06.2023
03.10.2023
Opis: 

Obiščite brezčasno grško prestolnico, ki jo letno obišče približno šestkrat več turistov, kolikor je njenih prebivalcev, prepustite se globokim mislim o življenju in sreči pri »samostanih na nebu«, na grškem večeru razvajajte brbončice in zaplešite sirtaki, opazujte mojstrovino civilizacije, Korintski prekop, ki povezuje Jonsko in Egejsko morje, vstopite skozi Levja vrata v Mikenah in odpotujte v preteklost, na Zakintosu obiščite Zaliv Tihotapcev, eno izmed najlepših plaž sveta, ...

PROGRAM POTOVANJA:

1. dan:  BLIŽNJE LETALIŠČE-ATENE I zajtrk, večerja
Zbirališče udeležencev na bližnjem letališču in polet letala redne linije v smeri grške prestolnice Atene. Simbol zahodne civilizacije, se ponaša s slavno, več kot 3.000 let staro zgodovino. Glavno mesto Grčije je izvrstna mešanica starodavnega in modernega sveta, ki osupne z neverjetnimi kulturnimi znamenitostmi in antičnimi legendami, nato pa vabi na restavracijske terase v staro mestno jedro, ki velja za središče družabnega življenja. Če bo čas dopuščal bo naš prvi stik z mestom krožni avtobusni ogled širšega mestnega središča. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.  

2. dan: ATENE I zajtrk
Po zajtrku avtobusni ogled večmilijonske prestolnice Grčije: trg Sintagma, kraljeva palača, kraljeva straža, stadion, na katerem so bile prve olimpijske igre moderne dobe,… Ogled »zgornjega mesta« kot so imenovali Akropolo, ki leži na apnenčasti planoti in neprestano spominja na bogato preteklost mesta.. sprehod mimo Propilej, Templja Atene Nike, Partenona…. Za konec se bomo sprehodili po nikoli zaspani Plaki, živahnem srcu Aten. Po želji skupine si boste lahko zvečer (za doplačilo) ogledali grški večer, zaplesali v ritmu sirtakija in pokusili tipične grške specialtitete. Prenočevanje.

3. dan: ATENE-KORINTSKI PREKOP-EPIDAVER-MIKENE-ZAKINTOS I zajtrk
Zajtrk v hotelu in vožnja mimo slavnega Korintskega prekopa, ki povezuje Saronski in Korintski zaliv. Nadaljevanje vožnje prek osrčja Peloponeza do Epidavrosa, v antičnem času najbolj slavnega svetišča boga zdravilstva Asklepija. Danes obiskovalce privablja svetovno znano gledališče, katerega akustika in izjemna ohranjenost sta prav posebno doživetje. Nadaljevanje vožnje do Miken. Po želji skupine ogled znamenitih Levjih vrat, Agamemnove grobnice, ki je bil strah in trepet Trojancev. Vožnja proti Kiliniju in plovba do jonskega otoka Zakintosa.  Nastanitev v hotelu enem izmed glavnih letovišč na otoku in prenočevanje. 

4. dan: ZAKINTOS  I zajtrk
Zajtrk v hotelu. Zakintos je otok, ki nas bo navdušil z edinstvenimi naravnimi lepotami in kjer nam ne bo nikoli dolgčas. V dopoldanski urah se bomo prepustili sončnim žarkom, poležavanju ob čudoviti dolgi peščeni plaži in kopanju v  morju. V popoldanskih urah se (za doplačilo) odpravimo se na prijeten izlet z ladjico v zaliv tihotapcev, kjer bomo občudovali glavno znamenitost grškega otoka Zakintos. Ob koncu izleta se ustavimo še pri Modrih jamah, kjer zaplavamo v belo-modri pravljici Jonskega morja. Povratek v hotel in prenočevanje.

5. dan: ZAKINTOS I zajtrk
Po zajtrku prost dan za poležavanje na plaži, kjer se bomo nastavljali toplim sončnim žarkom. Po želji skupine in proti doplačilu se odpravimo na izlet v notranjost otoka. Ogledamo si glavno mesto s cerkvijo Sv. Dionisa, zaščitnika otoka. S hriba Bochali bomo opazovali čudovit razgled, ustavili se bomo v čudoviti vasici Exo Chora in občudovali najstarejšo oljko na otoku ter dan zaključili v tradicionalni vasici Volimes, kjer bomo lahko kupili domače izdelke iz medu in oljk. Povratek v hotel in prenočevanje.  

6. dan: ZAKINTOS-LJUBLJANA I zajtrk 
Ni lepšega kot prebujanje v zadnje jutro na obali Jonskega morja! Po zajtrku še zadnjič zaplavamo v azurni modrini in imamo nekaj prostega časa za nakupe zadnjih spominčkov. Ob dogovorjeni uri se odpravimo na letališče, uredimo mejne in carinske formalnosti ter se s posebnim letalom poletimo proti Ljubljani.

FIRST MINUTE CENA do 31.1.2023 pri udeležbi najmanj 45 udeležencev - 499 €

V ceno je vključeno: vsi prevozi s turističnim avtobusom po programu, letalski prevoz na relaciji bližnje letališče-Atene ali obratno v ekonomskem razredu (vključuje do 10 kg ročne prtljage 55x40x20), letalski prevoz na relaciji Zakintos-Ljubljana ali obratno v ekonomskem razredu (vključuje do 10 kg ročne prtljage 55x40x20), prevoz z ladjo na relaciji Peloponez–Zakintos ali obratno (palubni potnik), vse cestnine in parkirnine, 1x polpenzion in 1x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah v Atenah, 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah na Zakintosu, zunanji ogledi po programu brez vstopnin, slovensko vodenje, organizacija potovanja, DDV

Obvezno doplačilo (na kraju samem): turistična pristojbina pribl. 3€/osebo/dan

Možna doplačila (ob prijavi): doplačilo za manjšo skupino - 35 do 45 potnikov 40 €   /    doplačilo za manjšo skupino - 25 do 35 potnikov 80 €

Možna doplačila (vodniku na poti): informativne vstopnine: Akropola 20 € (otroci 10 €), Mikene 12 € (otroci 6 €), Epidavrus 12 € (otroci 6 €), grška večerja s folkloro: 35 eur,  izleti na otoku Zakintos – izlet z ladjico pribl 39  € (min 15 oseb), tura po otoku pribl 29 € 

Možna doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 96 €, 3 x večerja v hotelu na Zakintosu 45 €, transfer do bližnjega letališča 40€/osebo

POPUST: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

 

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

ZBIRAMO PRIJAVE

DAN ŽENA NA TRŽAŠKEM KRASU

že od
od 40 €
ZBIRAMO PRIJAVE

Ob začetku pomladi vas vabimo na obisk sejma Ortogiardino v furlanskem mestecu Pordenone.

že od
32,00 €
LET IZ LJUBLJANE

Na jugu Španije vas bo očarala »španska pokrajina iz prospekta«, kjer so luč sveta ugledali flamenko, tapasi, uživanje življenja.

že od
879,00 €
VALENTINOVO

Valentinovo, Gregorjevo, dan Mučenikov… ni važno... POJDIMO !

HOTEL AMINESS MAESTRAL 4* NOVIGRAD

Termini: 2.2.-17.3.2023

že od
58,00 €
ZBIRAMO PRIJAVE

Tradicionalni sejem »Die Hohe Jagd & Fischerei« bo svoja vrata odprl v Mozartovem mestu. Vabimo vas, da se nam pridružite vsi ljubitelji lova, ribolova, narave in živali.

že od
55 € na osebo
DRUŽINSKI KLUB

Na otoku Sv. Andreja, na katerem se nahaja Hotel Istra, najdete vse, kar potrebujete za popoln družinski oddih.

že od
57,00 €
VALENTINOVO

Romantični vikend s plesom v Grand Hotelu Rogaška

Petek, 10.02.2023

že od
193 € na osebo
AKTIVNI ODDIH

Zdrav oddih poln energije, aktivnosti v naravi, joge in meditacije.

HOTEL TERME SVETI MARTIN 4*   od 63 € € na osebo na noč

že od
42,00 € os/noč
UGODNO

Če na Pelješcu iščete hotel, ki vam bo nudil dobro vzdušje, zavetje, čisto morje in čudovit pogled na otoke, izberite hotel Orsan.

že od
36,00 €
SUPER UGODNO

Vonj po paelli in sočnih pomarančah, kopanje v toplem morju in poležavanje na dolgih peščenih plažah je samo nekaj stvari, ki vas bodo navdušile.

že od
390,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Vabimo vas v romarsko središče Santiago de Compostela. Zaradi bližine Portugalske bomo pokukali tudi v Porto.

že od
799,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

V času Semana Santa vas vabimo v Galicijo, natančneje v njeno glavno mesto in romarsko središče Santiago de Compostela.

že od
949,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Potovali bomo po delu znamenite Jakobove poti, kakor se imenuje tradicionalna romarska pot od Pirinejev do Santiaga de Compostela.

že od
729,00 €
UGODNO

Vabljeni v Kastilijo - deželo, kjer sta v izmišljenih potovanjih kraljevala Cervantesova junaka Don Kihot in  Sančo Pansa.

že od
649,00 €
FIRST MINUTE DO 31.1.2023

Hotel in depandansa Kimen ***

17.3. – 28.12.2023

že od
35,10 EUR/OSEBO/DAN
FIRST MINUTE CENE

LEFKAS

Skrbno varovana grška skrivnost, kjer je najlažje obuditi ljubezen do življenja! To je Lefkas.

Zakaj na Lefkas?

že od
579,00 €
ODLIČNA PREDSEZONSKA CENA

Nepozabno križarjenje po Jadranu od KRKA DO DUBROVNIKA na novi DELUXE butični ladji MY WISH. 9 dni in 8 noči popolnega luksuza!

že od
999,00 €
ZIMSKA PRAVLJICA

S POSEBNIM ČARTERJEM IZ LJUBLJANE DO ZIMSKE PRAVLJICE, TOP POTOVANJE, 8 DNEVNA ZIMSKA RADOST

 

že od
1.269,00 €
SKUPINSKI ODHOD

Prvomajsko razvajanje z odlično ladjo MSC Seashore!

Odlična ladja, zaprti bazeni in mnogo aktivnosti za otroke!

Kraj odhoda: Genova

Odhod: 29.04.2023

že od
609,00 € po osebi
UGODNO

Privoščite si nepozabne počitnice na Tenerifih.

že od
565,00 € po osebi
SPOMLADANSKI ODDIH

Doživite spomladanski oddih v Portorožu, v tisoč in enem odtenku modrine morja in neba.

že od
54,00 €
AKTUALNO

Čudoviti polotok Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih ose

že od
52,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

Morje, ki že od nekdaj obliva ligurske obale, je oblikovalo številne zalivčke in slikovite pečine.

že od
255,00 €
ZIMSKI ODDIH

Hotel Pineta se nahaja na vrhu grička, v borovem gozdičku v bližini morja.

že od
32,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

CINQUE TERRE (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
197,00 €
DVODNEVNI IZLET

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled Boromejskih otokov.

že od
172,00 €
VEČ ODHODOV 2023

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
324,00
BOGATA KULINARIKA

Kraljestvo okusov na nepozabnem kulinaričnem doživetju, etno hiša Maradik, muzej kruha, med, vino in suhe mesnine v Sremskih Karlovcih, vino, rakija in kosilo na Fruški gori, Novi Sad s Petrova

že od
299,00 €
UGODNO

Apulija- zanimivi jug Italije, romarsko središče Loreto, trdnjava Castel del Monte, glavno mesto Bari, Lecce, Matera in jamska bivališča sassi, Alberobello in znameniti trulli

že od
454,00
ZIMSKA PRAVLJICA

ZIMSKA PRAVLJICA - združuje pravljične elemente Finske, dežele jezer, severnega sija in Božička, čarobni prah Stockholma, edinstvene prestolnice Skandinavije, ter čudoviti svet draguljev Baltik

že od
839,00 €

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
599,00
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

ISTANBUL, 4 DNI – MESTO NA STIKU DVEH SVETOV

ZAGOTOVLJENO

10., 18., 21., 25., 28. februar

3., 10., 17., 24. marec

Cena od 499 €

že od
499,00 €
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku.

že od
1.449,00 €
ODHODI 2023

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
900,00 €
Back to top