Povabilo v Furlanijo Julijsko Krajino

PREDBOŽIČNI IZLET
Opis: 

Nam najbližja italijanska regija ponuja raznovrstno pokrajino; od Jadranske obale na jugu čez plodne planjave proti goratemu severu. Seveda pa je to tudi domovina zamejskih Slovencev.

ODHOD: po želji skupine december

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja v Italijo ter dalje v vasico AIELLO del Friuli - vasico sončnih ur. Aiello je majhna vas, kjer si lahko ogledamo okoli 80 sončnih ur. Postavljene so v parku, na trgu, naslikane na hišah, … Obiskali bomo dvorišče sončnih ur in si ogledali muzej kmečkih običajev cesarske Furlanije. Nadaljevanje vožnje na sever v SPILIMBERGO, eno najlepših umetnostnih središč Furlanije, ki se že stoletja povezuje z mozaiki. Ogled slikovitega mestnega jedra in nadaljevanje poti v SAN DANIELE, ki se nahaja na enem najvišjih furlanskih gričev in nudi obiskovalcem nepozaben pogled na Furlansko nižino. Mestece je zelo prijetno, saj ima kar pet parkov, hkrati pa je pravi umetnostni biser. Na potepu po mestu bomo videli katedralo, staro mestno hišo, Marijino cerkev in mnoge razkošne palače. San Daniele pa slovi tudi po najboljšem pršutu v vsej Italiji. Napotili se bomo do znane pršutarne, kjer nam bodo predstavili postopek nastajanja pršuta in pripravili pokušino. Po okusni dogodivščini bomo pot nadaljevali v ČEDAD. Med sprehodom si bomo ogledali dragocene zaklade, ki jih ponuja to slikovito mestece ob Nadiži. Nepozaben sprehod po tlakovanih uličicah vas bo popeljal v daljno preteklost. Sprehodili se bomo tudi čez Hudičev most, ki se dviga nad strmimi bregovi reke Nadiže in zaključili oglede v starem mestnem jedru. V decembru je v mestu majhen božični sejem, ki ga dodatno poživijo okrašene ulice in številne kavarnice ter oštarije. Okusite lahko značilno "frico", jabolčne ocvrtke, kuhano vino in uživate v značilnem božičnem vzdušju z glasbo in lučkami. Polni prijetnih vtisov se bomo v poznih popoldanskih urah podali proti domu. Prihod domov v večernih urah.

CENA izleta je odvisna od termina, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

CENA VKLJUČUJE: prevoz s turističnim avtobusom, cestnine in ostale pristojbine, zunanje oglede po programu, voden ogled muzeja kmečke kulture, ogled in degustacija pršuta San Daniele, turistično vodenje, pripravo in organizacijo izleta ter DDV.

DOPLAČILA: morebitne dodatne vstopnine, bogatejša degustacija pršuta 2 €, kosilo San Daniele 10 – 20 € ter vse kar ni navedeno pod cena vključuje.

Želimo vam prijeten izlet in veliko lepih doživetij !

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

NOVO V PONUDBI

LOMBARDIJA

Brescia - Jezero Iseo - Franciacorta

ZA LJUBITELJE ROČNIH DEL

Vabimo vas v Vicenzo - cvetoče in svetovljansko mesto z bogato zgodovino in kulturo. “Palladijevo mesto” so leta 1994 uvrstili tudi na Unescov seznam svetovne dediščine.

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Vabljeni na festival cvetja v SANREMO – parado alegoričnih vozov okrašenih s cvetjem med tisočerimi vonji in barvami …

IZLET ZA DAN ŽENA

DAN ŽENA NA TRŽAŠKEM KRASU

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Ogled naravnega rezervata »Foci dello Stella« in tipičnih ribiških hišic »Casoni di Marano«

NOVO ATRAKTIVNO

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp.

NOVO V PONUDBI

Raznolika pokrajina prepletena z ravnicami, griči, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Na južni strani Alp leži slikovito jezero Maggiore, ki velja za drugo največje jezero v Italiji.

CInque terre – pet dežel sestavlja pet slikovitih vasic, lično zloženih ob ostre klife strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

Privlačen izlet v vedno zanimivo "mesto na vodi". Vožnja z ladjico po Beneški laguni, ogled glavnih znamenitosti, čas za samostojno raziskovanje beneških ulic ...

NOVO V PONUDBI

»Okusi Italije« izlet, v iskanju kulinaričnih doživetij Emilije Romanje, na katerem boste obiskali in si ogledali čudovita italijanska mesta: Modeno, Parmo in Mantovo.

NOVO V PONUDBI

Pestra paleta brav in ukusov z obiskom drevesnice, Ostržkov park, vrtovi vile Garzoni, hiša metuljev ter nadvse zanimiv vrt citrusov … VABLJENI !

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko morje na vzhodu.

Gardsko jezero ima poleg odlične lokacije še obilo nanizanih starih romantičnih mestec na obeh bregovih.

NOVO V PONUDBI

Rimska cesta, ki je povezovala Piacenzo v notranjosti italijanskega škornja z Riminijem ob Jadranskem morju, še vedno služi svojemu namenu in teče po rodovitnem osrčju dežele Emi

ZABAVA ZA VSO DRUŽINO

Gardaland je največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru.

ODHOD NOVA GORICA

ČAROBNA MESTECA POKRAJINE VENETO

MAROSTICA - BASSANO DEL GRAPPA

PO ŽELJI SKUPINE DECEMBER

Back to top