Emilija Romanja 2 dni

NOVO V PONUDBI
Opis: 

Rimska cesta, ki je povezovala Piacenzo v notranjosti italijanskega škornja z Riminijem ob Jadranskem morju, še vedno služi svojemu namenu in teče po rodovitnem osrčju dežele Emilija Romanja, ki je ena izmed najbogatejših v Italiji. Popotovanje po slavni cesti nam bo s svojimi zakladi približalo več kot dvatisočletno zgodovino, ki ji bomo sledili od antike do danes.

 

ODHOD: po želji skupine / program vam lahko pripravimo tudi 3 dni

 

VRHUNCI IZLETA:

Faenza poznana po slavni keramiki fajansi (v Italiji poznani tudi z imenom majolika) - na tem področju so jo izdelovali od 15. stol. dalje. Ogled Mednarodnega muzeja keramike s čudovitimi zbirkami. Obisk trgovine s keramiko. Sledi ogled katedrale iz 15. stol. ter sprehod po glavnem trgu, ki ga krasijo lepe palače z arkadami.

Cesena, kjer bomo obiskali renesančno biblioteko Malatestiana, ki velja za prvo javno knjižnico v Evropi. Čudovita arhitektura uteleša humanistično miselnost 15. stol. in hrani več tisoč knjig ter rokopisov

Rimini, danes svetovno znano letovišče

San Leo, ljubko mestece, ki čepi na vrhu gore. Po legendi ga je ustanovil puščavnik Leon iz Dalmacije, ki se je sem zatekel pred cesarjem Dioklecijanom v 4. stol. Čeprav je po nastanku in kraju zelo podoben sosednjemu San Marinu, se mesti zelo razlikujeta: bolj znan in turistično bolj obljuden je San Marino, za umetnostne sladokusce pa je privlačnejši San Leo

Sant'Agata Feltria - častitljivo staro mestece, nastalo na gričku okoli mogočne trdnjave, kjer so se menjavali gospodarji, med njimi družine Malatesta, Montefeltro in Fregoso, ki so trdnjavi zapustili tudi ime. Mesto se pohvali z odlično ohranjenim srednjeveškim središčem z mnogimi znamenitostmi.

 

CENA izleta je odvisna od termina, kraja odhoda, števila udeležencev ter vsebine programa, ki se lahko po želji skupine prilagodi.

 

* Za posodobljeno ponudbo nas povprašajte in pripravili vam bomo prilagojeno ponudbo !

Lokacije ogledov se lahko spremeni. *

 

 

 

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

NOVO V PONUDBI

LOMBARDIJA

Brescia - Jezero Iseo - Franciacorta

ZA LJUBITELJE ROČNIH DEL

Vabimo vas v Vicenzo - cvetoče in svetovljansko mesto z bogato zgodovino in kulturo. “Palladijevo mesto” so leta 1994 uvrstili tudi na Unescov seznam svetovne dediščine.

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Vabljeni na festival cvetja v SANREMO – parado alegoričnih vozov okrašenih s cvetjem med tisočerimi vonji in barvami …

IZLET ZA DAN ŽENA

DAN ŽENA NA TRŽAŠKEM KRASU

NOVO ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Ogled naravnega rezervata »Foci dello Stella« in tipičnih ribiških hišic »Casoni di Marano«

NOVO ATRAKTIVNO

Atraktivno potovanje v osrčje švicarskih Alp.

NOVO V PONUDBI

Raznolika pokrajina prepletena z ravnicami, griči, vinogradi, oljčnimi nasadi, s hrastovimi gozdovi in čudovitimi srednjeveškimi mesti.

ZA ZAKLJUČENE SKUPINE

Na južni strani Alp leži slikovito jezero Maggiore, ki velja za drugo največje jezero v Italiji.

CInque terre – pet dežel sestavlja pet slikovitih vasic, lično zloženih ob ostre klife strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

Toskana je ena najbolj zanimivih dežel Italije in prav toskansko narečje je temelj italijanskega knjižnega jezika.

Privlačen izlet v vedno zanimivo "mesto na vodi". Vožnja z ladjico po Beneški laguni, ogled glavnih znamenitosti, čas za samostojno raziskovanje beneških ulic ...

NOVO V PONUDBI

»Okusi Italije« izlet, v iskanju kulinaričnih doživetij Emilije Romanje, na katerem boste obiskali in si ogledali čudovita italijanska mesta: Modeno, Parmo in Mantovo.

NOVO V PONUDBI

Pestra paleta brav in ukusov z obiskom drevesnice, Ostržkov park, vrtovi vile Garzoni, hiša metuljev ter nadvse zanimiv vrt citrusov … VABLJENI !

Kalabrija leži na skrajnem jugu italijanskega škornja. Obdajata jo Tirensko morje na zahodu in Jonsko morje na vzhodu.

Gardsko jezero ima poleg odlične lokacije še obilo nanizanih starih romantičnih mestec na obeh bregovih.

ZABAVA ZA VSO DRUŽINO

Gardaland je največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru.

ODHOD NOVA GORICA

ČAROBNA MESTECA POKRAJINE VENETO

MAROSTICA - BASSANO DEL GRAPPA

PO ŽELJI SKUPINE DECEMBER

PREDBOŽIČNI IZLET

Nam najbližja italijanska regija ponuja raznovrstno pokrajino; od Jadranske obale na jugu čez plodne planjave proti goratemu severu.

Back to top