Vojvodina kulinarični potep

BOGATA KULINARIKA
Cena: 
299,00 €
Datumi odhoda: 
28.04.2023
Opis: 

Kraljestvo okusov na nepozabnem kulinaričnem doživetju, etno hiša Maradik, muzej kruha, med, vino in suhe mesnine v Sremskih Karlovcih, vino, rakija in kosilo na Fruški gori, Novi Sad s Petrovaradinsko trdnjavo, vinska klet Zvonko Bogdan

1. dan: Odhod v nočnih urah in vožnja v Srbijo.

2. dan: Prihod v Srbijo v zgodnjih dopoldanskih urah. Prvi postanek bo v kraju Pećinci, kjer si bomo ogledali muzej kruha. Tu bomo s pomočjo razstavljenih predmetov spoznavali postopek nastajanja kruha in izvedeli, kaj je v Srbiji kruh tekom zgodovine pomenil in ob katerih priložnostih so ga jedli. Med predstavitvijo se starim razstavljenim predmetom na trenutek vrne njihova uporabnost, nam pa bo nudila avtentično doživetje. Sledi vožnja do vasice Maradik. Tu si bomo ogledali tipično srbsko hišo iz 19. stol. Prostori v hiši so ekonomično razporejeni in takšni kot so bili potrebni na vsaki domačiji. V vseh prostorih se nahajajo predmeti, stari od 50 do 200 let. Tu bomo imeli tudi toplo malico. Nato se bomo odpeljali do samostana Krušedol, ki je zapuščina srednjeveške dinastije Branković, in v samostanski zakladnici hrani mnoge pomembne ikone ter druge dragocene predmete. Po ogledu vožnja v Sremske Karlovce in sprehod po mestnem jedru, ki krasijo ogromne baročne palače, nastale po zaslugi odličnega trgovanja z vinom. Sledi pokušina medu in domačih vin. Po ogledu vožnja v hotel v Novem Sadu, namestitev, večerja in prenočitev.

3. dan: Po zajtrku si bomo v spremstvu lokalnega vodnika ogledali staro mestno jedro. Zatem se bomo odpeljali na Petrovaradinsko trdnjavo, ki jo imenujejo tudi Gibraltar na Donavi. Trdnjava je tipičen primer vojne arhitekture 18. stol. Od tu se nam bo odprl pogled na mesto Novi Sad, reko Donavo in ravninsko Vojvodino. Velika zanimivost trdnjave so podzemne galerije, ki se raztezajo v dolžini preko 16 km, ki si jih bomo tudi ogledali. Vožnjo bomo nadaljevali na Fruško goro. Ustavili se bomo v vinski kleti Miljević, kjer bomo poskusili njihovo domače vino in rakijo ter imeli, tudi ob zvokih vojvodinskih tamburašev, kosilo. Od tu se bomo odpeljali v Subotico, namestitev v hotelu, večerja in prenočitev.

4. dan: Po zajtrku bo nekaj prostega časa za sprehod po Subotici, obiskali pa bomo tudi znamenito tržnico, kjer prodajajo tako srbske kot tudi madžarske proizvode, ne manjka pa niti oblačil, obutve in ostalih stvari. Po obisku tržnice bomo obiskali priznano vinsko klet Zvonka Bogdana in poskusili njihova lokalna vina. Pot nas bo naprej vodila v Sombor, eno najbolj opevanih mest v Srbiji. Mesto je poznano po svoji arhitekturi, originalnosti in veselem duhu. Sledi postanek v mestu, nato pa se bomo odpeljali v najbolj ‘rusko mesto’ v Srbiji, v Ruski Krstur, mestece v Bački, ki se preživlja z vzgojo paprike. Sledi odhod na kosilo in nato vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena: 299,00 € /min. 45 udeležencev 349,00 € /min. 30 udeležencev

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, obvezno srbsko turistično vstopno takso in turistično takso v hotelih, en polpenzion v hotelu 3/ 4* v dvoposteljni sobi v Novem Sadu, en polpenzion v hotelu 3/ 4* v dvoposteljni sobi v Subotici, vstopnino v muzej kruha, ogled etno hiše Maradik in toplo malico (pijača doplačilo), vstopnino v samostan Krušedol, pokušino medu, suhih mesnin in lokalnih vin v Sremskih Karlovcih, vstopnino v podzemne galerije na Petrovaradinski trdnjavi, pokušino vina in rakije ter kosilo ob živi glasbi na Fruški gori (pijača je za doplačilo), pokušino vin in prigrizek v vinski kleti Zvonka Bogdana, kosilo četrti dan (pijača doplačilo), obvezno lokalno vodenje v Novem Sadu, turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo in ddv.

Opombe k aranžmaju: Denarna valuta v Srbiji srbski dinar (SRD). Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (december 2022). V kolikor se cene vstopnin spremenijo, si pridržujemo pravico do spremembe cene celotnega aranžmaja.

*Transfer s Primorske na odhodno mesto v Ljubljano ni vključen v ceno in znaša 40 € na osebo. Odhod je zagotovljen ob prijavi vsaj 6 potnikov. Informacijo o točnem odhodnem mestu in uri odhodov prejmete na našem prodajnem mestu.

V programu sta navedeni dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

PRIJAVE sprejemamo v naši poslovalnici osebno, po telefonu ali mailu. Ob prijavi plačate stroške rezervacije, v višini 30 % cene turističnega aranžmaja (za zaključene skupine po dogovoru), preostali del pa najkasneje 8 dni pred odhodom.

Potovanje je organizirano v sodelovanju s partnersko agencijo.

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

PRVOMAJSKI PRAZNIKI

PRVOMAJSKE POČITNICE

Hotel Delfin Plava Laguna ** Poreč

3 x POL+TT od 87 €/osebo
OTROK do 12 LET BREZPLAČNO 2+1, MOŽNOST DRUŽINSKIH SOB

že od
29 €/osebo
PRVOMAJSKI PRAZNIKI

TURISTIČNO NASELJE AMARIN (SOBE 4*) ROVINJ

Cena dnevnega aranžmaja v €/osebo.

že od
60,00 €/osebo/dan
PRVOMAJSKI PRAZNIKI

Apartments Polynesia Plava Laguna 3* Umag

25.4.-20.5.2023

 

že od
37,00 €/dan
PRVOMAJSKI PRAZNIKI

Turistično naselje Belvedere (apartmaji 4*) Vrsar

28.4. - 2.5.2023

Cena dnevnega aranžmaja v €/apartma

že od
46,00 €/dan
DRUŽINSKI KLUB

Na otoku Sv. Andreja, na katerem se nahaja Hotel Istra, najdete vse, kar potrebujete za popoln družinski oddih.

že od
59,00 €
POTOVANJE IN POČITNICE

Obiščite brezčasno grško prestolnico, ki jo letno obišče približno šestkrat več turistov, kolikor je njenih prebivalcev, prepustite se globokim mislim o življenju in sreči pri »samostanih na ne

že od
499,00 €
SUPER UGODNO

Vonj po paelli in sočnih pomarančah, kopanje v toplem morju in poležavanje na dolgih peščenih plažah je samo nekaj stvari, ki vas bodo navdušile.

že od
390,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Vabimo vas v romarsko središče Santiago de Compostela. Zaradi bližine Portugalske bomo pokukali tudi v Porto.

že od
799,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

V času Semana Santa vas vabimo v Galicijo, natančneje v njeno glavno mesto in romarsko središče Santiago de Compostela.

že od
949,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Potovali bomo po delu znamenite Jakobove poti, kakor se imenuje tradicionalna romarska pot od Pirinejev do Santiaga de Compostela.

že od
729,00 €
UGODNO

Vabljeni v Kastilijo - deželo, kjer sta v izmišljenih potovanjih kraljevala Cervantesova junaka Don Kihot in  Sančo Pansa.

že od
649,00 €
SKUPINSKO KRIŽARJENJE Z NOVO LADJO

ZAGOTOVLJENO skupinsko križarjenje s TOP LADJO - prvomajske počitnice

TOP termin šolskih počitnic in odličen itinerar

NOVA NAJSODOBNEJŠA LADJA MSC WORLD EUROPA

že od
669,00 €
HITRI VLAK

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna).

že od
489,00 € po osebi
PRVOMAJSKI PRAZNIKI

Pod obronki zelenega Pohorja in v mirnem objemu zreških smrek se nahajajo te priljubljene terme.

že od
136 € za 2 dni
AKTUALNO

Čudoviti polotok Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih ose

že od
52,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

Morje, ki že od nekdaj obliva ligurske obale, je oblikovalo številne zalivčke in slikovite pečine.

že od
255,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

CINQUE TERRE (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
197,00 €
DVODNEVNI IZLET

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled Boromejskih otokov.

že od
172,00 €
VEČ ODHODOV 2023

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
324,00
UGODNO

Apulija- zanimivi jug Italije, romarsko središče Loreto, trdnjava Castel del Monte, glavno mesto Bari, Lecce, Matera in jamska bivališča sassi, Alberobello in znameniti trulli

že od
454,00

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
599,00
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku.

že od
1.449,00 €
ODHODI 2023

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
900,00 €
Back to top