Santiago de Compostela - drugačna Španija

VELIKONOČNI PRAZNIKI
Cena: 
729,00 €
Datumi odhoda: 
06.04.2023
Opis: 

Potovali bomo po delu znamenite Jakobove poti, kakor se imenuje tradicionalna romarska pot od Pirinejev do Santiaga de Compostela. Občudovali bomo čudovito arhitekturo Leona, Burgosa in Ovieda, si ogledali enega izmed najstarejših samostanov na Iberskem polotoku, Gaudijevo palačo v Astorgi in mistični Santiago de Compostela.

Program

1. DAN SLOVENIJA -VITORIA- LA RIOJA - BURGOS polet, nočitev

Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana predvidoma v zgodnjih jutranjih urah. Polet letala v Vitorio, glavno mesto Baskije.  Po pristanku nas bo pot najprej vodila, do vinske prestolnice Haro ob reki Ebro v pokrajini La Rioja, ki slovi po najboljših rdečih vinih v Španiji, vina pa izvažajo po celem svetu. Ogled vinske kleti Marques de Riskal, ki jo je drzno zasnoval arhitekt F. O. Gehry. Pokušina regionalnih vin ter prigrizek. Naprej do Burgosa, mesta, ki se ponaša z veličastno katedralo pod Unescovo zaščito.  Stolnica, posvečena Devici Mariji sodi med najlepše primere španske gotske arhitekture, za katero je kralj Filip II. dejal da je  “delo angelov”. Nastanitev v okolici, nočitev. 

2. DAN LEON - ASTORGA - PONFERADA  zajtrk, nočitev

Po zajtrku nadaljevanje poti ob Jakobovi poti do Leona. Ogled nekdanje prestolnice province, mesta s posebnim značajem in velikim številom spomenikov od antike naprej  - mesta León. Zgodovinska in arhitekturna dediščin Leona, med katere sodi tudi velikonočna procesija privabljajo številne turiste. Ogledali si bomo stolnico, ki jo imenujejo tudi hiša svetlobe, ustavili se bomo pred baziliko svetega Izidorja in Caso Botines, modernistična stavba pod katero se je podpisal Antonio Gaudí. Nekaj prostega časa v mestu.  Popoldan vožnja v Astorgo, kjer je mladi Gaudi zgradil nadškofijsko palačo in prav to delo je napoved arhitektovih mojstrovin v Barceloni. Po želji in ob doplačilu voden ogled palače v spremstvu lokalnega vodnika. Nočitev v okolici. 

3. DAN PONFERADA - MONTE DE GOZO - SANTIAGO DE COMPOSTELA zajtrk, nočitev

Po zajtrku nadaljevanje poti do Ponferrade, glavnega mesta regije El Bierzo, ki je ena izmed glavnih postaj na romarski cesti v Santiago de Compostela. Zanimiva je zgodovinska četrt mesta, ki leži pod mogočnim gradom. Grad so zgradili vitezi Templarji v začetku 12. stoletja. V njem se nahaja slavna knjižnica, ki vsebuje skoraj 1400 knjig, med drugim tudi kopije rokopisov Leonarda da Vincija. Po želji obisk gradu ali pa katerega izmed zanimiv muzejev v mestu. Med njimi so tudi muzej Kristusovega pasijona, ki so ga uprizarjali v mestu v času Velike noči. Nadaljevanje poti do kraja Samos, kjer se nahaja najstarejši naseljen samostan v Španiji. Ustanovljen v šestem stoletju je bil dolga leta pomembna filozofska in teološka šola. V začetku 19. stoletja je bil posvečen benediktinskemu redu in tako je še danes. Notranji ogled samostana (doplačilo). Nadaljevanje vožnje proti Santiagu de Compostela. Kratek postanek še na gori Gozo oziroma ''Hribu radosti'', od koder se razprostrira čudovit razgled na mesto in katedralo Sv. Jakoba. Namestitev v hotelu, nočitev. 

4. DAN SANTIAGO DE COMPOSTELA - LJUBLJANA zajtrk, polet

Santiago de Compostela je slavni romarski kraj, ki so ga nekoč imenovali “luč krščanstva”. Čeprav danes romanje ni več tako razširjeno, kraj ni nič manj znan. Ogled starega mestnega jedra. Velika stolnica Sv. Jakoba je bila cilj in nagrada za vse nadloge na najznamenitejši evropski romarski poti, ki je doživela svoje velike dni v 11. stol. V notranjosti katedrale, ki je večinoma končana v 12. stol. hranijo grob apostola Jakoba starejšega, zunanjost, ki je baročna pa krasita 76metrov visoka stolpa in sta postala zaščitni znak mesta. Prosto za samostojne aktivnosti do odhoda na letališče. Polet s posebnim letalom v Ljubljano. 

Cena vključuje: letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine, ročno prtljago do 8kg in oddano prtljago do 15kg, avtobusni prevozi po programu, tri nočitve z zajtrki v hotelu 3*, zunanje oglede po programu brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

za manjšo skupino med 24 in 34 potniki 30 €   /    med 15 in 24 potniki 50 €.

DOPLAČILA na poti: strošek dodatnih vstopnin in javnega prevoza pribl. 40 - 50 €, samostan Samos: 5 €, grad Templarjev v Ponferradi 6 € 

DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 98 €, obisk kleti Marques de Riskal s pokušino vin in prigrizkom: 28 €, vstopnina plača Gaudi Astorga z lokalnim vodnikom 11 € 

POPUSTI ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.

 

 

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

POTOVANJE IN POČITNICE

Obiščite brezčasno grško prestolnico, ki jo letno obišče približno šestkrat več turistov, kolikor je njenih prebivalcev, prepustite se globokim mislim o življenju in sreči pri »samostanih na ne

že od
499,00 €
SUPER UGODNO

Vonj po paelli in sočnih pomarančah, kopanje v toplem morju in poležavanje na dolgih peščenih plažah je samo nekaj stvari, ki vas bodo navdušile.

že od
390,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Vabimo vas v romarsko središče Santiago de Compostela. Zaradi bližine Portugalske bomo pokukali tudi v Porto.

že od
799,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

V času Semana Santa vas vabimo v Galicijo, natančneje v njeno glavno mesto in romarsko središče Santiago de Compostela.

že od
949,00 €
UGODNO

Vabljeni v Kastilijo - deželo, kjer sta v izmišljenih potovanjih kraljevala Cervantesova junaka Don Kihot in  Sančo Pansa.

že od
649,00 €
HITRI VLAK

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna).

že od
489,00 € po osebi
AKTUALNO

Čudoviti polotok Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih ose

že od
52,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

Morje, ki že od nekdaj obliva ligurske obale, je oblikovalo številne zalivčke in slikovite pečine.

že od
255,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

CINQUE TERRE (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
197,00 €
DVODNEVNI IZLET

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled Boromejskih otokov.

že od
172,00 €
VEČ ODHODOV 2023

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
324,00
BOGATA KULINARIKA

Kraljestvo okusov na nepozabnem kulinaričnem doživetju, etno hiša Maradik, muzej kruha, med, vino in suhe mesnine v Sremskih Karlovcih, vino, rakija in kosilo na Fruški gori, Novi Sad s Petrova

že od
299,00 €
UGODNO

Apulija- zanimivi jug Italije, romarsko središče Loreto, trdnjava Castel del Monte, glavno mesto Bari, Lecce, Matera in jamska bivališča sassi, Alberobello in znameniti trulli

že od
454,00

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
599,00
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku.

že od
1.449,00 €
ODHODI 2023

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
900,00 €
Back to top