Santiago de Compostela in Baskija

VELIKONOČNI PRAZNIKI
Cena: 
949,00 €
Datumi odhoda: 
05.04.2023
Opis: 

V času Semana Santa vas vabimo v Galicijo, natančneje v njeno glavno mesto in romarsko središče Santiago de Compostela. Romarji, ki se podajo na Camino de Santiago oziroma Jakobovo pot mesto predstavlja zadnji cilj poti. Raziskali bomo Galicijo z divjimi plažami, čudovitimi gorami in starodavnimi mesti, ki je skriti španski biser. Pot bomo nadaljevali v edinstveno Baskijo.

Program

1. DAN  LJUBLJANA / ZAGREB - SANTIAGO DE COMPOSTELA - LA CORUNA  polet, nočitev

V jutranjih urah zbor potnikov na letališču JP Ljubljana in polet v prestolnico Galicije - Santiago de Compostela. Slavni romarski kraj, ki so ga nekoč imenovali “luč krščanstva”. Čeprav danes romanje ni več tako razširjeno, kraj ni nič manj znan. Ogled starega mestnega jedra. Velika stolnica Sv. Jakoba je bila cilj in nagrada za vse nadloge na najznamenitejši evropski romarski poti, ki je doživela svoje velike dni v 11. stol. V notranjosti katedrale, ki je večinoma končana v 12. stol. hranijo grob apostola Jakoba starejšega, zunanjost, ki je baročna pa krasita 76 metrov visoka stolpa in sta postala zaščitni znak mesta. Vožnja po raznoliki in zeleni pokrajini v mestece La Coruña. Staro mesto leži na zemeljski ožini s pristaniščem na eni in plažo na drugi strani. Še naprej na polotoku pa leži La Ciudad – mesto s svetilnikom in utrdbami. Mesto krasijo zastekljeni balkoni, ki gledajo na moderno pristanišče. Nočitev v okolici. 

2. DAN LA CORUNA -OVIEDO - COMILLAS - SANTANDER zajtrk, nočitev

Po zajtrku nadaljevanje poti po slikoviti gričevnati pokrajini Galicije v naslednjo pokrajino Asturijo. Krajši postanek v mestu Gijon, mestu plaž in jabolčnika, v katerega se obiskovalec hitro zaljubi. Znan je po slikovitih plažah, zalivih, skalnatih gorah in strmih obalah. Leži ob atlantski obali, 20 kilometrov severno od Ovieda, Zgodovinsko središče mesta je soseska Cimadevilla. Krajši postanek. Simbol za Asturijo je pijača cider ali jabolčnik in velja za regionalno posebnost, s katero se prebivalci identificirajo.Od tam nadaljujemo ob skalnati obali in se podamo v osrčje nacionalnega parka in se podali po delu panoramske ceste od koder bomo občudovali gorovje Picos de Europa. Gorovje ki se razprostrira kar čez 3 pokrajine ima zaradi bližine oceana poseben ekosistem in je dom številnim živalim. Postanek na eni izmed razglednih točk. Naslednji postanek bo v mestecu Comillas, ki ga je zaznamoval Antonio Gaudi s stavbo ''El Caprico''. Po želji in ob doplačilu notranji ogled. Nekaj prostega časa za sprehod ob plaži . Nadaljevanje poti v smeri Santanderja. Nočitev v okolici.

3. DAN SANTANDER - BILBAO zajtrk, nočitev

Ča za ogled središča Kantabrije. Mesto Santander odlikujejo dolge peščene plaže, avantgardna arhitektura in zeleni griči v okolici. Znano tudi kot mesto monarhov in ribičev, saj se je ob koncu 19. stoletja zaradi ugodne klime tukaj zbirala kraljeva družina. Santander ima tudi bogato ribiško tradicijo, kar se odraža v lokalni kulinariki. V zgodnjih popoldanskih urah nadaljevanje poti proti mestu Bilbao. Danes najbolj modnega mesta v Španiji. Navdušila nas bo glavna mestna znamenitost, Muzej Guggenheim, izjemno delo arhitekta F.O. Gehry - ja. Predstavlja drzni primer avantgardne arhitekture v obliki kovinskega cveta, ki spreminja barve glede na letni čas, uro dneva in vremenske razmere. Mojstrovina iz stekla in titanija privablja množice ljubiteljev umetnosti in arhitekture. Ob doplačilu obisk muzeja. Ogled starega dela mesta, Casco Viejo s katedralo, trgom Nueva, tržnico in slikovitimi, pisanimi zgradbami ob reki. Nastanitev v hotelu v Bilbau ali okolici.

4. DAN BILBAO (PO ŽELJI SAN SEBASTIAN IN PAMPLONA) zajtrk, nočitev

Po zajtrku po želji in doplačilu vožnja v mondeni San Sebastián in Pamplono. San Sebastian, za mnoge najlepše mesto Baskije se nahaja ob zaokroženem zalivu, prav na sredini pa leži otoček Santa Clara. Sprehod mimo glavnih mestnih zanimivosti: skulpture Peine del Vento, čudovite plaže Concha, palače Miramar, sprehodili pa se bomo tudi po starem delu Casco Viejo. Po želji vzpon na trdnjavo nad mestom, od koder se ponuja čudovit razgled. Posebnost San Sebastiána je odlična hrana – v barih strežejo raznovrstne pinchose, obložene kruhke in morsko hrano. Po ogledu se bomo zapeljali v prestolnico Navare in mesta, ki je znano po teku pred biki, Pamplono. Pamplonsko praznovanje s tekom bikov po ulicah prirejajo vsako leto v juliju v čast mestnega zavetnika San Fermina. Ogled starega mestnega središča, obdanega z obzidjem in gotske stolnice, mestne hiše, cerkve San Saturnio z dvema zvonikoma. Povratek v hotel. 

5. DAN BILBAO (PO ŽELJI BURGOS IN LA RIOJA) zajtrk, nočitev

Prost dan za samostojno raziskovanje. Po želji izlet v Burgos in La Riojo. Vožnja v Burgos in ogled mesta, zgodovinskega središča Kastilje in Leon na romarski poti v Santiago de Compostela. Mesto se ponaša z veličastno katedralo pod Unescovo zaščito, ki sodi med najlepše primere španske gotske arhitekture. Je tudi rojstni kraj znanega španskega junaka El Cid - a. Sprehod po starem mestnem središču med spomeniki, ki so tesno povezani z mnogimi slavnimi imeni iz španske zgodovine (most Santa Maria in most sv. Pavla, mestne palače, katedrala...). Pokrajina La Rioja slovi po najboljših rdečih vinih v Španiji, vina pa izvažajo po celem svetu. Najprej do mesteca Santo Domingo de la Calzada, ki slovi kot najpomembnejša postaja romarjev, namenjenih v Kampostelo, mimo utrjene vasice Laguardia, za katero so značilne majhne vinske kleti in sušene paprike, ki visijo z balkonov, do vinske prestolnice, mesteca Haro ob reki Ebro. Ogled vinske kleti Marques de Riskal, ki jo je drzno zasnoval arhitekt F. O. Gehry s pokušnjo regionalnih vin ter prigrizkom. Marques de Riskal ni samo klet, pač pa tudi butični hotel, spa center in klet, kjer organizirajo različne dogodke (poroke, modne revije).

6. DAN  BILBAO - GUERNICA - BERMEO - GAZTELUGATXE - VITORIA GASTEIZ - LJUBLJANA / ZAGREB nočitev, polet

Po zajtrku odjava iz hotela in vožnja proti mestu Gernika, ki so jo Nemci leta 1937 bombardirali in je Picasso naslikal svoje največje delo. Gernika je tudi eden izmed štirih svetih krajev, kjer so španski monarhi prisegali, da bodo spoštovali pravice Baskov. Sprehod po mestu, ogled hrasta, pod katerim so potekala zasedanja in ogled ene izmed kopij Picassove Guernice. Nato se bomo peljali ob divji in razčlenjeni kantabrijski obali s številnimi zalivi in vasicami. Postanek za ogled ene najbolj slikovitih in največkrat fotografiranih točk severne Španije: otočka Gaztelugatxe, na katerem stoji samoten samostan San Juan in do katerega vodi eno najlepših svetovnih stopnišč na prostem. Ustavili se bomo tudi v ribiški vasici Bermeo, ki se ponaša z več kot 75% vseh svetovnih ribiških ladij namenjenih lovu tune. Sprehod in nekaj prostega časa v slikovitem pristanišču.Po ogledu vožnja na letališče v Vittorio in polet v Ljubljano. 

Cena vključuje: letalski prevoz po programu iz Ljubljane, ročno prtljago do 5kg in oddano prtljago do 15 kg, letališke in varnostne pristojbine, 5 nočitev z zajtrkom v hotelih 3*, vse prevoze po programu, vse zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacijo potovanja

DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:   med 15 in 24 plačnikov : 90 €    /med 25 in 34 plačnikov : 60 €

DOPLAČILA na poti: vstopnina v Muzej Guggenheim z rezervacijo 16 €, vstopnina El Capricho de Gaudi: 9 €, ostale morebitne vstopnine in strošek za javni prevoz, izlet v San Sebastian in Pamplono (min. 15 prijavljenih potikov) : 59 € 

DOPLAČILA OB PRIJAVI: enoposteljna soba 208 €, izlet v Burgos in La Riojo z ogledom kleti in pokušino vina (min. 20 prijavljenih potnikov) : 69 €, izlet v San Sebastian in Pamplono (min. 15 prijavljenih potikov) : 59 € 

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Za izvedbo potovanja na posebnem, čarter letu potrebujemo najmanj 140 potnikov. Občasno posamezne lete tudi povežemo in združimo dve destinaciji, saj lahko tako potovanje prej zagotovimo. V primeru, da se ne prijavi zadostno število, bomo potovanje izvedli na rednih linijah in z organiziranim prevozom do odhodnega letališča. Vsebinsko  program ostaja nespremenjen.

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

POTOVANJE IN POČITNICE

Obiščite brezčasno grško prestolnico, ki jo letno obišče približno šestkrat več turistov, kolikor je njenih prebivalcev, prepustite se globokim mislim o življenju in sreči pri »samostanih na ne

že od
499,00 €
SUPER UGODNO

Vonj po paelli in sočnih pomarančah, kopanje v toplem morju in poležavanje na dolgih peščenih plažah je samo nekaj stvari, ki vas bodo navdušile.

že od
390,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Vabimo vas v romarsko središče Santiago de Compostela. Zaradi bližine Portugalske bomo pokukali tudi v Porto.

že od
799,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Potovali bomo po delu znamenite Jakobove poti, kakor se imenuje tradicionalna romarska pot od Pirinejev do Santiaga de Compostela.

že od
729,00 €
UGODNO

Vabljeni v Kastilijo - deželo, kjer sta v izmišljenih potovanjih kraljevala Cervantesova junaka Don Kihot in  Sančo Pansa.

že od
649,00 €
HITRI VLAK

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna).

že od
489,00 € po osebi
AKTUALNO

Čudoviti polotok Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih ose

že od
52,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

Morje, ki že od nekdaj obliva ligurske obale, je oblikovalo številne zalivčke in slikovite pečine.

že od
255,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

CINQUE TERRE (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
197,00 €
DVODNEVNI IZLET

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled Boromejskih otokov.

že od
172,00 €
VEČ ODHODOV 2023

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
324,00
BOGATA KULINARIKA

Kraljestvo okusov na nepozabnem kulinaričnem doživetju, etno hiša Maradik, muzej kruha, med, vino in suhe mesnine v Sremskih Karlovcih, vino, rakija in kosilo na Fruški gori, Novi Sad s Petrova

že od
299,00 €
UGODNO

Apulija- zanimivi jug Italije, romarsko središče Loreto, trdnjava Castel del Monte, glavno mesto Bari, Lecce, Matera in jamska bivališča sassi, Alberobello in znameniti trulli

že od
454,00

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
599,00
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku.

že od
1.449,00 €
ODHODI 2023

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
900,00 €
Back to top