Madrid in Toledo

UGODNO
Cena: 
649,00 €
Datumi odhoda: 
23.03.2023
Opis: 

Vabljeni v Kastilijo - deželo, kjer sta v izmišljenih potovanjih kraljevala Cervantesova junaka Don Kihot in  Sančo Pansa. Najbolj slikovito mesto na tem območju je Toledo, španska duhovna prestolnica. Če k temu dodamo še El Escorial in Segovio iz seznama UNESCO-ve kulturne dediščine ter Madrid, bo vaše popotovanje in odkrivanje tega edinstvenega predela Španije popolno.

Program

1. DAN SLOVENIJA –BENETKE – MADRID polet, nočitev

Predvidoma v zgodnjih jutranjih urah zbor potnikov na letališču v Benetkah (ob doplačilu prevoz is Slovenije) in polet proti Madridu. Po pristanku v predvidoma v dopoldanskih se bomo podali avtobusni ogled mesta. Zapeljali se bomo po Paseo de la Castelana - najdaljši mestni aveniji, ki jo obdajajo številne visoke zgradbe, muzeji in mimo stadiona nogometnega kluba Real – Bernabeu), pot pa nas bo vodila tudi mimo najbolj znanega madridskega prizora - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mimo mestnih vrat Alcala in arene za bikoborbe - Las Ventas, do Plaza de España - trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse, čez glavno poslovno ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro. Po ogledih nastanitev v hostlu. Večerja. Sprehod do največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade. Prosti čas, nato povratek v hostel.

2. DAN MADRID zajtrk, nočitev

Dopoldne ogled starega mestnega jedra peš in z metrojem. Obiskali bomo Kraljevo palačo (vključeno v ceni), ki je zgrajena v neoklasicističnem slogu z 2800 sobami, kjer se odvijajo državni sprejemi. Zraven stoji tudi mestna katedrala. Nadaljevali bomo mimo Opere do znamenitega trga La Puerta de Sol, od koder se merijo razdalje do vseh španskih mest, končali pa s prostim časom na tržnici San Miguel, kjer bomo lahko prigriznili kaj tipično španskega. Nadaljevali bomo po ulici Gran Via, ki je bila zgrajena v začetku 20. stoletja ter obiskali že živahno sosesko Chueca, ki ji pravijo tudi madridski Soho. Popoldne prosti čas. Zvečer možnost ogleda tradicionalne predstave flamenka (doplačilo).

3. DAN MADRID zajtrk, nočitev

Dopoldne sprehod po znamenitem bolšjem trgu El Rastro. V predelu La Latina, eni najstarejših madridskih četrti vsako nedeljo organizirajo tradicionalni bolšji sejem ulice napolnijo stojnice, na katerih prodajajo nakit, oblačila, starine, preproge… Nekaj časa bomo namenili sprehodu po parku Retiro, zatočišču mnogih Madridčanov in uživanju ob pogledu na umetno jezerce, številne kipe in kipce ter po lepo urejenih zelenicah in sprehajalnih poteh.  V parku je zanimiva tudi palača Palacio de Cristal.  Uživanje ob kavici in tapasih ali sladici, ki vas mamljivo opozarjajo nase izza lično urejenih vitrin barov. Raziskovanje mesta za ta dan seveda ni zaključeno, potep nadaljujemo po eni najbolj poznanih in pomembnih ulic mesta, Gran Via. Pravijo ji tudi madridski Brodway, saj si v številnih gledališčih lahko ogledamo svetovno znane predstave in muzikale. Gran Via, ki je bila zgrajena v začetku 20. stoletja in zato je zanimiva tudi arhitektura. Možnost sprehoda tudi po živahni soseski Chueca, ki ji pravijo madridski Soho. Popoldne prosti čas in možnost, da obiščemo Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia ali Muzej Prado , mogoče Muzej Thyssen-Bornemisza. Največja umetniška dela 20 stoletja so zbrana prav v Centru umetnosti Reina Sofia, kjer se od leta 1992 nahaja tudi Picassojeva Guernica. Seveda pa se lahko le predamo vzdušju na vedno živahnih madridskih ulicah in uživamo.

4. DAN DAN MADRID-TOLEDO- MILANO (ali BENETKE)-SLOVENIJA zajtrk

Dopoldne izlet v Toledo, glavno mesto pokrajine Castilla-La Mancha, ki je znano po odlično ohranjenem srednjeveškem jedru. Po ulicah slikovitih in skrivnostnih uličicah se bomo sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza« Vredni ogleda sta prav tako tamkajšnja sinagoga in cerkev sv. Marije Snežne.  Popoldne prevoz na letališče in polet predvidoma v večernih urah proti Benetkah. Po pristanku prevoz do Slovenije (ob doplačilu). Polet iz Benetk (polet zjutraj v Madrid in zvečer povratek v Benetke, z vključeno oddano prtljago)

Cena vključuje: letalski prevoz po programu, 1x oddana prtljago do 20 kg in 1 x ročno prtljago do 8 kg, letališke in varnostne pristojbine, 3x nočitev z zajtrkom, avtobusni prevoz po programu,  izlet v Toledo, vstopnine v Kraljevo palačo v Madridu, katedralo in cerkvica Santo Tome v Toledu, stadion Bernabeu v Madridu, vse zunanje oglede in izlete po programu, spremstvo in organizacijo potovanja. 

DOPLAČILA ob prijavi: predstava flamenka 45 €, povratni transfer Benetke 66 €, enoposteljna soba 120 €,

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO:

med 15 in 24 potniki 70 €

med 25 in 34 potniki: 50 €

POPUSTI ob prijavi: otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)

OPOMBE GLEDE LETALSKEGA PREVOZA:

Pri letalskih prevoznikih in odvisno od vaših prijav,  obstaja verjetnost zasedenosti mest na rednih linijah, zato prijazno opozarjamo, da v tem primeru iščemo optimalne povezave iz bližnjih letališč. V tem primeru zagotavljamo,  da program in vsebina ostajata nespremenjena.

 

Podobne ponudbe

Ponudba, ki je ne smete zamuditi

POTOVANJE IN POČITNICE

Obiščite brezčasno grško prestolnico, ki jo letno obišče približno šestkrat več turistov, kolikor je njenih prebivalcev, prepustite se globokim mislim o življenju in sreči pri »samostanih na ne

že od
499,00 €
SUPER UGODNO

Vonj po paelli in sočnih pomarančah, kopanje v toplem morju in poležavanje na dolgih peščenih plažah je samo nekaj stvari, ki vas bodo navdušile.

že od
390,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Vabimo vas v romarsko središče Santiago de Compostela. Zaradi bližine Portugalske bomo pokukali tudi v Porto.

že od
799,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

V času Semana Santa vas vabimo v Galicijo, natančneje v njeno glavno mesto in romarsko središče Santiago de Compostela.

že od
949,00 €
VELIKONOČNI PRAZNIKI

Potovali bomo po delu znamenite Jakobove poti, kakor se imenuje tradicionalna romarska pot od Pirinejev do Santiaga de Compostela.

že od
729,00 €
HITRI VLAK

Star pregovor pravi, da vse poti vodijo v Rim. Mesto je poznano tudi kot večno mesto (Citta aeterna).

že od
489,00 € po osebi
AKTUALNO

Čudoviti polotok Sirmione, ki se razteza na konici ozkega polotoka, štrlečega z južne obale Gardskega jezera, je slikovit odsev benečanske zgodovine, mile jezerske klime in številnih znanih ose

že od
52,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

Morje, ki že od nekdaj obliva ligurske obale, je oblikovalo številne zalivčke in slikovite pečine.

že od
255,00 €
Z LADJO IN VLAKOM

CINQUE TERRE (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale.

že od
197,00 €
DVODNEVNI IZLET

Italijanska jezera slovijo po svoji naravni lepoti; Comsko jezero obdaja čudovita gorska pokrajina, jezero Maggiore je vredno obiskati, pa čeprav samo za ogled Boromejskih otokov.

že od
172,00 €
VEČ ODHODOV 2023

Švica je v vsakem letnem času zelo priljubljen cilj svetovnih potnikov, smučarjev in pohodnikov.

že od
324,00
BOGATA KULINARIKA

Kraljestvo okusov na nepozabnem kulinaričnem doživetju, etno hiša Maradik, muzej kruha, med, vino in suhe mesnine v Sremskih Karlovcih, vino, rakija in kosilo na Fruški gori, Novi Sad s Petrova

že od
299,00 €
UGODNO

Apulija- zanimivi jug Italije, romarsko središče Loreto, trdnjava Castel del Monte, glavno mesto Bari, Lecce, Matera in jamska bivališča sassi, Alberobello in znameniti trulli

že od
454,00

Za London bi lahko rekli, da je svet v malem. V nekaj dneh nam ponudi toliko raznolikosti, da se na koncu težko odločimo kaj postaviti na prvo mesto.

že od
599,00
DIREKTNO IZ LJUBLJANE

Bujno Azorsko otočje z neokrnjeno in dih jemajočo naravo so evropski Havaji v srednjem Atlantiku.

že od
1.449,00 €
ODHODI 2023

Madeira je pravljični otok subtropskega rastlinja in botaničnih vrtov … Ena izmed najbolj znanih znamenitosti Madeire je tudi njena raznolik

že od
900,00 €
Back to top